Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van ds. Annemarie Six-Wienen

Geplaatst 26 jun. 2018 07:27 door Redactie Lichtkring
In de afgelopen periode heb ik verschillende gemeenteleden bezocht. Het is bijzonder om kennis te maken met mensen en hun levensverhaal te horen. Daarnaast hebben we onlangs de laatste Bijbelclub voor de zomervakantie bij Dukdalf gehad. We dachten met elkaar na over bidden.

Vervanging van ds. Ronelle Sonnenberg, daarna vervanging van ds. Kees van Stralen
Als vervanger van ds. Ronelle Sonnenberg kom ik graag bij u langs. U kunt me bellen (06 129 119 53) of mailen (annemarie.six@filternet.nl). Vanaf 20 augustus hoopt ds. Ronelle Sonnenberg zelf weer beschikbaar te zijn. Mijn vervanging van Ronelle loopt tot en met juli. Vanaf 1 augustus ben ik echter opnieuw beschikbaar, dan voor één dag in de week. Na het vertrek van ds. Kees van Stralen zal ik dus weer vervangende werkzaamheden doen. Zo zal ik onder meer de seniorenkring en de leeskring leiden. Ik vind het leuk en fijn om op deze manier nog betrokken te blijven bij de Lichtkring.

Vakantieperiode en waarneming
Van 9 tot en met 31 augustus heb ik vakantie. Tussen 9 en 20 augustus kunt u voor dringende pastorale zaken contact opnemen met Annet Nievaart. Zij verwijst u dan naar een collega door. Het telefoonnummer van Annet is 0172 426 327. Als zij via dat nummer niet bereikbaar is, kunt u het nummer van haar mobiele telefoon gebruiken: 06 1 000 47 69. Vanaf 20 augustus is ds. Ronelle Sonnenberg weer beschikbaar.

Seniorenkring 19 september
De eerste seniorenkring is op woensdagmorgen 19 september. Ik ben nog aan het broeden op het onderwerp van die morgen.

Leeskring 26 september
Op woensdagavond 26 september vindt de leeskring plaats. We hebben dan "De acht bergen" van Paolo Cognetti gelezen (De Bezige Bij, 2017). Als u het ook wat lijkt om dit boek met elkaar te bespreken: van harte welkom!

Zegenbede van Clara van Assisi
Ik sluit dit bericht af met een zegenbede van Clara van Assisi. Zij leefde van 1194 tot 1253. Onder invloed van de misschien bekendere Franciscus van Assisi gaf zij haar maatschappelijke positie op en stichtte een orde: de orde van de clarissen.

"Dat de Heer Zijn genade aan u betoont,
dat het licht van Zijn aangezicht uw gids zal zijn,
dat Hij u bewaren en ondersteunen zal,
dat Zijn Geest altijd aan uw zijde zal zijn,
dat Zijn engelen over u waken, wanneer u slaapt,
en als u ontwaakt, dat Hij u zal vervullen met zijn genade,
dat u Hem zult liefhebben en dienen al uw dagen,
dan zult u in de hemel Zijn aangezicht zien".

Vrede en alle goeds,
Ds. Annemarie Six-Wienen
Comments