Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van ds. Annemarie Six-Wienen

Geplaatst 19 mrt. 2019 06:30 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-7/Annemarie%20Six%20Wienen%20150x150.jpg
Vieren en doen 

Op zondag 24 maart – de derde zondag in de Veertigdagentijd – ga ik voor in de Lichtkring. We staan stil bij de vraag waar de benaming van Jezus als het lam Gods vandaan komt (Johannes de Doper noemt Jezus zo). We zullen ontdekken dat door de hele Bijbel heen lijnen lopen die bij elkaar het antwoord op deze vraag vormen. Mede aan de hand van het grote altaarstuk van de kathedraal van Gent (van de gebroeders Van Eyck), De aanbidding van het Lam Gods, wordt een en ander belicht. Daarnaast proberen we een antwoord te vinden op de vraag wat het voor ons betekent dat Jezus de zonden van de wereld heeft gedragen.  

Avondgebeden in de Veertigdagentijd 
Iedere dinsdag is er in de Stiltenis van de Lichtkring een avondgebed. In de Veertigdagentijd staan de zeven werken van barmhartigheid centraal. Dit naar aanleiding van de schilderijen die Ruud Bartlema maakte. Zijn schilderijen over dit thema zijn gedurende de Veertigdagentijd te zien in de Stiltenis. Ieder avondgebed staat één werk van barmhartigheid centraal. Op dinsdag 12 maart was dat De hongerigen te eten geven. Op 19 maart: De dorstigen te drinken geven. Hierna volgen de data en het werk van barmhartigheid dat centraal zal staan. Op 26 maart: De vreemdelingen herbergen; op 2 april: De naakten kleden; op 9 april: De gevangenen bezoeken; op 16 april: De zieken bezoeken.
Welkom om een avondgebed mee te maken. Iedere dinsdag van 19:30 – 20:00 uur in de Stiltenis van de Lichtkring.

Wijkontmoetingen 
Deze weken vinden er verschillende wijkontmoetingen plaats. Leuk en mooi om met mensen uit de buurt van gedachten te wisselen over de vraag hoe we onze harten brandend houden. 

Seniorenkring 
Op woensdag 27 maart bent u welkom bij de volgende seniorenkring van 10:00 – 12:00 uur. We kijken samen naar de schilderijen van Ruud Bartlema over de zeven werken van barmhartigheid (zie boven) en gaan hierover met elkaar in gesprek. 

Samen aan tafel 
Vrijdag 29 maart is er weer Samen aan tafel. Welkom vanaf 17:15 uur.

Op 23 april komt de Bijbelclub van Dukdalf bij elkaar. 

Leeskring 
Op woensdag 24 april om 20:00 uur is de volgende leeskring. We lezen dan Wees onzichtbaar van Murat Isik (2017).
Woensdag 19 juni is de laatste leeskring voor de zomervakantie. We lezen die avond Mintijteer van de Duitse schrijfster Esther Maria Magnis (2015). 

Vrede en alle goeds, 
ds. Annemarie Six-Wienen


Comments