Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van Ds. Els Klok

Geplaatst 13 jan. 2021 10:37 door Redactie Lichtkring
Vieren 

Op 17 januari gaat ds. Els Klok voor in een dienst waarin we het Heilig Avondmaal vieren. We lezen samen het verhaal van de bruiloft te Kana. De kern van dat verhaal zou zo maar een motto voor deze tijd kunnen zijn: “de wijn is op”. Maar in het Avondmaal biedt Jezus zich zelf aan als de wijn voor ons.
Op 31 januari gaat ds. Els Klok voor. We horen deze ochtend dat Jezus spreekt met gezag. Hij komt niet alleen als de lijdende Messias, maar treedt ook op met macht. Deze zondag stond een catechesedienst gepland, maar vanwege de lockdown is deze verplaatst naar 29 maart.

Leeskring 
De volgende bijeenkomst van de leeskring is op 27 januari, 20.00u. Op het moment dat ik dit schrijf, ziet het er naar uit dat we dan online bijeen moeten komen. We lezen een historische roman van Stefan Hertmans, De bekeerlinge. Het verhaal speelt in het Frankrijk van de middeleeuwen en gaat over een meisje dat zich tot het joodse geloof bekeert vanwege haar geliefde en samen met hem op de vlucht slaat. Wie nog een boek zoekt om tijdens de lockdown te lezen: van harte aanbevolen! Opgeven voor de leeskring kan via ds.klok@pkn-lichtkring.nl.

Tot slot 
Ik wil iedereen bedanken voor de kerst- en nieuwjaarswensen die ik ontving. Normaal vind ik januari altijd een maand om een fijne frisse start te maken met een nieuw jaar. Dit jaar voel ik me nog meer in een stemming van hoop en verwachting, een stemming die eigenlijk eerder bij advent thuis hoort. In deze lockdown trek ik me op aan de verhalen die op het leesrooster staan: over Jezus die ons leven deelt, inclusief de beproevingen die daarbij horen (Mc 1, 1-15; Joh 2,1-12).

Hartelijke groet, ds. Els Klok
Comments