Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van Ds Wilna Wierenga

Geplaatst 17 mrt. 2020 10:12 door Redactie Lichtkring
Palmzondag 5 april Catechesedienst (Onderbouw) Pay It Forward

Het gesprek begon meteen vraag:
"Hoe bouw je een brug tussen een wereld van ikke-ikke-ikke, een wereld van ‘eigen volk eerst’ en die van het Koninkrijk van God, waar liefde, vrede en gerechtigheid is voor iedereen?”.
Naar aanleiding van Sirkelslag, gingen de catechesegroepen door met een vraag uit dit spelprogramma: ‘Welke talenten heb jij en kun je inzetten om iets voor andere te betekenen en zo de wereld mooier te maken?’ Zonder er iets voor terug te ontvangen.
Dat leverde mooie reacties op
En het deed ons denken aan de film: Pay It Forward

Pay it forward is een uiting van een goede daad aan anderen in plaats van aan de oorspronkelijke weldoener. Je geeft de goede daad die aan jou is gedaan dus door aan anderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken.
Zo ontstaat er een beweging, een ketting van goede daden en maken we met elkaar de wereld iets mooier. De jongeren geloven dat iedereen wel iets heeft waarmee hij een bijdrage kan leveren. Gelooft u dat ook? En zet je dat ook in? En wat als het dan niet lukt? En hoe kunnen de 10 woorden ons daarin helpen?
De jongsten onder ons gaan een Palmpasen tak maken terwijl wij ons in de kerkzaal hierover zullen buiten in vele vormen van vieren en delen. De Jeugdband speelt.
Pastor Wilna Wierenga
(Dit stuk is geschreven in de hoop dat we dan weer kunnen samenkomen in de Lichtkring)

De Inspiratiekring is een kring van Jong Volwassenen die eenmaal per maand bij elkaar komen, bij elkaar thuis. Dit jaar laten we ons gesprek leiden door thema’s uit de brief van Paulus aan de gemeente in Filippi. Hij schreef de brief vanuit de gevangenis in Rome en je zou denken dat het een sombere brief is, maar het tegendeel is waar. De serie bijeenkomsten hebben als titel :Vreugde als levensstijl’.
Paulus spreekt hen moed in, als er moeilijke tijden zijn of als er tegenstander zijn die sterker lijken dan zijzelf. Hij zegt meerder malen in deze brief: Laat de Heer uw vreugde blijven” wat er ook gebeurt een diep vertrouwen en vreugde in zijn hart. Christus is de grond van zijn bestaan.
Daarmee hoopt hij de focus van de gemeente die ook niet zonder problemen is, te richten op God en zo overeind te blijven bij alles wat gebeurt. En dat in een stemming van vreugde.
Het is boeiend om hierover te spreken en te zien hoe we dit kunnen herkennen of toepassen in ons eigen leven.
Filippenzen 4: 4: Laat de Heer uw vreugde blijven;
ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd.
Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen.
De Heer is nabij.
Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt e n dank hem in al uw gebeden.
Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat,
uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Pastor Wilna Wierenga
Comments