Bericht van pastor Wilna Wierenga

Geplaatst 17 jan. 2019 07:37 door Redactie Lichtkring
Het ‘Nashville rumoer’ overheerst het nieuws op mijn eerste werkdag als kerkelijk werker/pastor in ‘De Lichtkring’ in Alphen aan de Rijn. Op mijn Facebookpagina stromen reacties binnen, ik plaats een regenboogvlag als achtergrondfoto…
‘Omdat Gij het zijt, groter dan ons hart
die mij hebt gezien- eer ik werd geboren.
Gij die liefde zijt -diep als de zee…
laat niet verloren gaan, één mensenkind’.
(Huub Oosterhuis)

Dit lied zingt in mijn hoofd na de eerste dag in Alphen aan den Rijn op weg naar huis. Het is duidelijk dat er nog werk in/voor gelovig Nederland is. Bij thuiskomst is er ook binnen de mailgroep van de KR van de Lichtkring volop een gesprek gaande over hoe hierop te reageren.

Eigenlijk was het al de tweede dag: op zondag 6 januari was ik nog een beetje incognito in de Viering. Te midden van al die mensen, de meesten onbekend, vroeg ik me af hoe lang het zou duren om me hier een beetje thuis te voelen. En toen werd er gebeden voor de net begonnen kerkelijk werker, om zegen en inspiratie. Dat voelde als een warm welkom en een goed begin.

De komende weken wil ik graag zoveel als mogelijk met mensen kennismaken en praten over hun werk en leven in de gemeenschap ‘De Lichtkring’. Ook bijeenkomsten bezoeken die bij mijn takenpakket horen. Daarover later meer, als ik meer overleg met collega’s en de klankbordgroep heb gehad. Voorlopig ben ik nog een spons, die veel wil opnemen.
Dus mensen en hun verhalen gezocht: wilt u mij vertellen over uw kerkenwerk in verleden en heden, schroom dan niet contact met mij op te nemen. Ik wil ze graag horen. tel: 06 15 25 39 09
Ik zie uit naar de dienst van 20 januari waarin ik wordt bevestigd samen met nog vier ambtsdragers. Gelukkig maar, want we moeten het samen gaan doen. Dat Woord van allesomvattende, niemand uitsluitende Liefde uitstralen in deze wereld.

Wie ik ben? Wilna Wierenga, 57 jaar, wonend in Amsterdam-Sloterdijk. Alleengaand. Tot 1 januari jl. werkzaam als pastor in de Protestantse Kerk Hillegom. Daarvoor werkend als pastor, maatschappelijk werker en rouw en trauma begeleider in veel verschillende werkkringen.
Nevenwerkzaamheden: Geestelijke Verzorger van Woonzorgcentrum Parkwijk en één zondag cantor in de Keizersgrachtkerk Amsterdam.
In mijn vrije tijd zing ik veel, in allerlei koren en kringen rondom liturgievernieuwing (Rode Hoed en Nieuw LiedFonds) en Engelse kerkmuziek. Hobby’s: icoon schilderen, concertbezoek en natuur. Lastige eigenschap: dyslexie voor namen en nummers. Dat wordt wat, met al die nieuwe namen, sorry bij voorbaat.

Met hartelijke groet,
Pastor Wilna Wierenga