Bericht vanuit de Geniepoort

Geplaatst 12 dec. 2017 10:16 door Redactie Lichtkring
De maand december is voor de dienst Geestelijke Verzorging een drukke maand. Naast het gewone werk van contacten met gedetineerden, het leiden van gespreksgroepen en kerkdiensten dient er ook het nodige gedaan te worden om voor de mannen de feestdagen ook een feest te laten zijn.
Het is niet eenvoudig, de mannen zijn die dagen alleen op hun cel, verstoken van een maaltijd en gezellig samenzijn met het gezin, familie of vrienden.

Er wordt dan ook altijd een poging gedaan om de eenzaamheid enigszins te verzachten.
Ook dit jaar kwam er van de PKN gemeente Rijnsburg een grote vrachtwagen met een fruitbakje voor iedere gedetineerde. Een bakje met tien stuks fruit erin, die zij op zaterdag
9 december in hun cel mochten ontvangen.

Voor die gelegenheid mochten de vrijwilligers op de afdelingen van Maatschaplaan en Eikenlaan komen en de bakjes persoonlijk aan de mannen in hun cel overhandigen.
Stichting Poortwachter had dit jaar een bedrag geschonken om de mannen een zakje met drie kerstkaarten en decemberzegels te geven, die zij naar hun familie of vrienden kunnen sturen.

De leiding van “Crea” werd gevraagd een aantal kaarten te maken.
Op de afdeling werd dit met heel veel enthousiasme ontvangen en een paar maanden heel hard gewerkt. Eén van de gedetineerden nam zelfs ’s avonds het werk mee naar zijn cel om er aan te werken. Resultaat 500 erg mooie kerstkaarten, de meesten 3d kaarten.
Duizend kaarten en 1500 decemberzegels werden erbij gekocht en deze samen met de fruitbakjes op de cellen uitgedeeld.
De mannen waren erg blij met deze cadeaus en zondag 10 december was dit, na de kerkdiensten, het onderwerp van gesprek. Zij lieten duidelijk merken met hetgeen zij gekregen hadden dankbaar te zijn.

Vrijdag 22 december wordt door de pastor en dominee de kerkzaal voor de Kerst gereed gemaakt. De ons bekende Anneke Booij verzorgt, zoals zij al een aantal jaren doet, de bloemstukken voor in de kerkzaal en de koffiekamer.
Na de diensten op eerste kerstdag is er koffie, thee en chocolade melk met kerstbrood.
Bij het verlaten van het stiltecentrum ontvangen alle mannen en pakje.

Mogen wij, wanneer wij gezellig samenzijn, denken aan hen die op dat moment geen gezelligheid ervaren. Gedenk in uw gebeden ook hun vrouwen, vriendinnen en kinderen.
U allen Gezegende Feestdagen gewenst, Corrie Clement.