Bericht vanuit de ZWO- commissie

Geplaatst 5 nov. 2017 09:44 door Redactie Lichtkring   [ 5 nov. 2017 10:46 bijgewerkt ]
Actie Schoenmaatje
Op de zondagen 12 en 19 november kunnen de schoenendozen met schoolspullen en toiletartikelen weer worden ingeleverd in de kerk. Op woensdag 29 november zullen de schoenendozen weggebracht worden naar het verzamelpunt. Dit jaar zullen de gevulde dozen gaan naar: Sri Lanka, Ghana, Irak, Albanië, Moldavië. De dozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. De verzendkosten zijn 6 euro per doos.
(Op zondag 26 november zullen we geen aandacht besteden aan de schoenendoosactie in verband met de kerkdienst van de laatste zondag van het kerkelijk jaar, waarin we de gemeenteleden herdenken die het afgelopen jaren zijn overleden).

Opbrengst ZWO stroopwafelactie voor project in Libanon.
Bij veel bezoekers van de Lichtkring werd de afgelopen weken een stroopwafel bij de koffie geserveerd. Een stroopwafel voor een goed doel. Meer dan 250 pakjes zijn er verkocht. De opbrengst gaat voor 100% naar het schooltje voor vluchtelingen in Ain Kafazabad in de Beka Vallei in Libanon. We hebben contact met de organisatie “Hart for Lebanon” die zich inzet voor het kleine vluchtelingen schooltje. De opbrengst van de stroopwafel actie was €458,05. We bedanken u hier allemaal heel hartelijk voor.

Voorzitter gezocht voor de ZWO commissie.
Na meer dan twaalf jaar neem ik afscheid als lid van de ZWO commissie. Met heel veel plezier heb ik samen met de andere ZWO leden geprobeerd om vorm en inhoud te geven aan het werk van de ZWO op het gebied van zending, werelddiaconaat en ontwikkelingssamenwerking vanuit de Lichtkring. En wat hebben we door uw steun en betrokkenheid veel kunnen bereiken: de werelddiaconaat zaterdagen, we hebben een mooie bijdrage kunnen leveren aan het Aljeco project, duizenden gevulde schoenendozen verzameld en verstuurd, een ziekenhuis en onderwijsproject in Zambia gesteund, gedetineerden verblijd met een paasgroet, kerstgroeten gebracht bij Christenen in Libanon enz., enz. En natuurlijk heel bijzonder: de betrokkenheid bij het werk van de uitgezonden predikanten Wilbert en Rima. Heel bijzonder en dankbaar werk, dat ik heel graag aan een ander wil overdragen.
Heeft u interesse, dan ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet, Ruth Schreuders