Bericht vanuit de ZWO-commissie

Geplaatst 6 aug. 2019 09:31 door Redactie Lichtkring
Onze kerk in actie voor een veilig bestaan in Bangladesh

Samen zijn we de kerk in actie. Geïnspireerd door Jezus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen. Ook wij willen delen. Daarom zet onze kerk zich via Kerk in Actie in voor het thema “Kerken staan op tegen honger”

Water is vriend en vijand in Bangladesh
In Bangladesh is het water zowel vriend als vijand. De enorme rivieren treden regelmatig buiten hun oevers. Dat maakt het land zo vruchtbaar dat er meerdere keren geoogst kan worden. Maar cyclonen en overstromingen zijn ook een gevaar voor de inwoners. Door klimaatverandering nemen cyclonen in kracht en aantal toe en verliezen bewoners hun huis, kippen, kleren, pannen, vissersboot en netten.

Noodhulp en rampen voorkomen
Organisatie CODEC (Bengaalse partner van Kerk in Actie) traint de bewoners al jaren in klimaatbestendige landbouw. Zij verlenen directe noodhulp, vooral aan gezinnen van alleenstaande vrouwen. Zij krijgen geld om voedsel te kopen en voor 23 euro krijgt een gezin ook landbouwgereedschap en zaden van gewassen die tegen zout water kunnen om zo hun bestaan weer op te bouwen. Op deze manier proberen we in Bangladesh te voorkomen dat nieuwe overstromingen weer op een ramp uitlopen.
De ZWO heeft voor dit doel € 460,-- overgemaakt aan “Kerk in Actie”.