Bericht vanuit Libanon

Geplaatst 12 jan. 2020 06:10 door Redactie Lichtkring
Beiroet januari 2020
In de steden in Libanon en vooral in Beiroet blijft er gedemonstreerd worden tegen de corruptie in het land en voor een betere en rechtvaardiger samenleving. De spanning wordt steeds groter, temeer vanwege de dreigende oorlogssituatie in het hele Midden-Oosten. De angst voor gewelddadigheden neemt verder toe en wordt steeds meer zichtbaar. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de veiligheidsmaatregelen bij de kerk van Wilbert en Rima zijn verder verscherpt. Er is hierdoor een grimmige sfeer ontstaan en het is voor de gemeente moeilijk om door-de-weekse kerkelijke activiteiten te organiseren. Optimistisch als ze zijn zien Wilbert en Rima ook lichtpuntjes. Drie studenten studeren binnenkort af en hopen in Syrië aan de slag te gaan in hun gemeenten. Wat een moedige mensen! We bidden voor hen, voor Wilbert en Rima en hun kinderen Christina en Pieter, voor Libanon, voor het Midden-Oosten, voor de wereld. Dat de vrede dichterbij mag komen.
Namens ZWO,

Henk Gerling