Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht vanuit Tanzania

Geplaatst 30 sep. 2017 09:49 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Tanzania%20150x150.png
Beste gemeenteleden,
Hier een kort bericht vanuit Tanzania. Wij zijn alweer ruim 2 weken onderweg. De eerste week hebben we in een weeshuis in Ifakara doorgebracht. Dit weeshuis wordt gerund door een Tanzaniaanse lerares. Hier was het erg liefdevol. Ons donorkind Peter leeft hier. Hij heeft het erg naar zijn zin en bedankt iedereen die hem gesponsord heeft. Hij was heel blij dat wij kwamen, de week voordat we kwamen vertelde hij de hele buurt dat zijn ouders op bezoek zouden komen.

De week in Ifakara vloog voorbij. We hebben hier speeltoestellen voor de kinderen laten neerzetten, waar ze erg blij mee zijn. Ook hebben we elektriciteit in de keuken en kamer laten aanleggen. De kinderen kookten voordien in het donker! In het ziekenhuisje daar hebben we veel spullen gebracht, o.a. een couveuse, en we hebben les gegeven over het gebruik daarvan.

Nu zijn we alweer een week in het weeshuis in Ilula. We horen en zien veel armoe en nare dingen, maar kunnen gelukkig ook wel iets betekenen in deze omgeving! In het ziekenhuisje is de babykamer, die we in 2013 hebben gemaakt en alle apparatuur die we toen daar gebracht hebben is nog steeds in goede doen!
De komende weken gaan we onderwijs geven in het maken van zwangerschapsecho’s. verder zullen we wat arme gezinnen in de buurt bezoeken met nuttige spullen.

We wensen u een goede tijd en hopen in november elkaar weer te ontmoeten.
Ter info, we zijn te volgen op de site www.waarbenjij.nu onder de naam Joke Bruijn.

Hartelijke groet, 
Klaas en Joke

Comments