Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 22 mrt. 2016 01:28 door Redactie Lichtkring
Komende dagen

De diensten van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag noemen we het triduüm. Daar zit het woord drie in verscholen. We vieren deze drie heilige dagen de kern van ons geloof: dat wij achter Jezus Christus aan de overgang gemaakt hebben van dood naar leven; dat wij nieuwe mensen zijn geworden; dat er ondanks alles toekomst is voor ons en onze wereld.
De diensten dragen bij aan een verdieping van ons geloof. We willen u graag in de diensten ontmoeten. Weet u welkom!

En …
Al deze diensten lopen uit op... Paasmorgen. Op deze zondagmorgen, de Opstandingsdag, mag in alle volheid het Paasevangelie klinken!

Emotioneel afscheid vluchtelingen 
Vanaf de opening van de noodopvang aan de Eikenlaan, komen er vluchtelingen naar de Lichtkring. Niet alleen op zondag, maar ook op de inloopmiddagen, de bijbelklas of de zaterdagen dat er een speciale activiteit werd georganiseerd door de diaconie.
We zijn steeds meer op elkaar gesteld geraakt. Het met elkaar (eenvoudig) Nederlands spreken gaat steeds beter en over geloof kunnen we nu makkelijker in taal en liederen communiceren.
We nemen nu regelmatig afscheid van voor ons heel bekende mensen uit Syrie of Iran of een ander land. Als de vluchtelingen hun procedure in Alphen zouden hebben mogen afwachten en zouden mogen blijven, ligt het voor de hand te stellen dat hun integratie aanzienlijk sneller zal gaan dan op een geheel nieuwe plek waar vooralsnog geen netwerk voor ze is. De politiek heeft anders besloten…
Voor een aantal vluchtelingen die zijn uitgeplaatst, leggen we contacten met PKN collega’s in de buurt van die opvang. Wat dat betreft is het goed dat de PKN een landelijke kerk is en op zoveel plaatsen een gezicht en een naam heeft.
 
Woonservicecentrum Rietveld 
De eerste kerkdienst in Rietveld vanwege de Alphense kerken is geweest. En het was goed. Fijn dat zoveel bewoners en familie deze dienst bijwoonden.
De eerste zaterdag van de maand krijgen de diensten een overwegend R.K. invulling, de derde zaterdag van de maand een overwegend Protestantse invulling. Wat de Protestantse diensten betreft is er met de collega’s van de Adventskerk en de Maranathakerk overleg over de verdere invulling van het rooster.

Opgewekt Pasen!
Ds. Kees van Stralen.
Comments