Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 apr. 2016 10:16 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Afgelopen zondag 3 april is één van de Iraanse vluchtelingen (Foad) gedoopt. Een bijzonder moment voor hem en voor ons als hele gemeente.

Vrijdag 15 april is er een viering in Zorgcentrum Zuidervaart en zaterdag 16 april in Woonservicecentrum Rietveld. De lezing is: Lukas 24: 36-49.

Zondag 17 april zal in de morgendienst predikant in opleiding Maarten Hameete voorgaan. Na de dienst is er nabespreking.
Er is dan ook een avonddienst: een Ionaviering, met een kleine pelgrimage.

Op donderdag 7 april, is er weer een ochtendwandeling. We vertrekken om 9.15 uur vanaf de Lichtkring en lopen ongeveer 1 uur (5 km.) over verharde wegen. Na afloop is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij de koffiegroep voor een kopje koffie of thee. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door. Zo nodig kunt u hierover, tussen 8.30 en 8.45 uur, contact opnemen met Sonja Huisman, telefoon: 47 48 02. De wandeling op de eerste donderdag van mei, 5 mei, gaat niet door.

Komende zondag komt de interculturele bijbelleeskring weer samen. We lezen over Ananias en Paulus.

De begerige bankrover…

Dat is de titel van de toneelgroep Licht. Dat roept associaties op met de kredietcrisis, Joris Luyendijk, met zijn boek Dit kan niet waar zijn, onder bankiers… Gaat het die richting uit?
Toneelgroep Licht, bestaande uit gemeenteleden van de Lichtkring, wil vooral humor brengen, zoveel is wel duidelijk. Humor om te lachen. Het toneelstuk wordt zaterdagavond 9 april opgevoerd. Kaarten a 5 Euro. De opbrengst is voor het project van Rima Nasrallah en Wilbert van Saane, werkzaam in Beiroet, Libanon.

Omzien naar
Op donderdag 7 april is de wijkontmoeting voor wijk 6, Burggooi. U bent van harte welkom bij Elja van Heteren en Frans Filippo, Aristoteleslaan 29 A. Het onderwerp van deze avond is ‘vergeving’. De avond begint om 20.00 uur en wordt om uiterlijk 22.00 uur afgerond. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 april bij Elja van Heteren, telefoon: 06-13 49 36 07, e-mail: eljavanheteren@casema.nl

Maandag 11 april wijkontmoeting wijk 1 (Europese en Amerikaanse landen en KLOP, Kerk en Zanen). Onderwerp: bidden. De avond zal gehouden worden bij de fam. de Jong, Mexicostraat 66, aanvang 20.00 uur. Opgave: norawillem@zonnet.nl

Dinsdagmorgen 19 april zal de wijkontmoeting zijn van wijk 2 (Provinciebuurt en adressen buiten Kerk en Zanen West). Thema is “Vergeven”. Hoe denkt u over vergeven? Kan dat? Moet dat? Hoe?
Over dit thema willen we graag samen met u in gesprek op 10.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur in de Lichtkring. Aanmelden bij Hans/Joni Oskamp, joskamp@kpnmail.nl / Tel. 0172-617788

Ondertussen wordt er volop afscheid genomen van vluchtelingen die de noodopvang aan de Eikenlaan moeten verlaten. Er zijn veel banden ontstaan met gemeenteleden die persoonlijke contacten opbouwden. Samen fietsen, wandelen, taallessen, eten koken. We hopen en bidden dat de vluchtelingen in de diverse opvanglocaties contacten kunnen opbouwen met de lokale PKN gemeente aldaar. Daartoe leggen we contacten met PKN collega’s in de buurt van die opvang. Goed dat de PKN een landelijke kerk is en op zoveel plaatsen een gezicht en een naam heeft.

Hartelijke groeten,
Ds. Kees van Stralen.