Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 8 aug. 2016 10:32 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Kees%20van%20Stralen%20150x150.jpgVieren en doen
Komende zondag staan er nogal weerbarstige teksten op het rooster. Jeremia 23, 23-29 en Lucas 12, 49-56. Dat is stof te nadenken de dagen voor de zondag…En ook nog wel daarna.

Zondag 21 augustus gaat ds. Ronelle Sonnenberg weer voor. Dan zal er ruim aandacht zijn voor de Libanonreis van 5 jongeren uit de Lichtkring. Bijzonder is dat ds. Wilbert van Saane en zijn vrouw Rima Nasrallah, in de dienst aanwezig zullen zijn. De verbondenheid met hun werk in Libanon krijgt zo weer concreet gestalte en de banden kunnen weer worden aangehaald.

Mooi nieuws…
In het laatste nummer van het Wijkbericht, dat naar alle adressen van de ingeschreven gemeenteleden gaat, stond het zo:
De vergadering begint met mooi nieuws van ds. Ronelle Sonnenberg. Zij en haar man Lammert verwachten dit najaar een baby. Vanuit de kerkenraad wordt Ronelle van harte gefeliciteerd.

Inderdaad mooi nieuws!

Tijdens het zwangerschapsverlof van collega Sonnenberg, dat half september ingaat, komt voor de helft van haar werktijd vervanging in de persoon van Henriëtte van Gosliga, thans ook werkzaam in Koudekerk. Zo wordt een deel van de taken overgenomen. De overige taken mag ik (Kees) waarnemen.

Jeugdwerker Bram Alblas gaat de Lichtkring verlaten. Hij gaat als docent in het voortgezet onderwijs verder. Als zijn opvolger is per 1 september Nathan Tramper benoemd.

Vorming en Toerusting
Het wordt weer een interessant programma komend seizoen. De verdeling van de data wordt nog eens goed bekeken, de omschrijving van de activiteit. De plek en het tijdstip van samenkomst. Het is zo goed als af. Het overzicht van activiteiten in en om de Lichtkring. Begin september wordt het boekje verspreid, gelijk met het nieuwe nummer van het Wijkbericht.

Overleden
Woensdag 3 augustus is op 83 jarige leeftijd mevrouw Maria Francina Looijé – Bos overleden.
Woensdag 10 augustus zal om 14.00 u. de afscheidsdienst in de Lichtkring zijn. Voorganger ds. Kees van Stralen
Voorafgaand aan de dienst is van 13.00 u. tot 13.45 u. gelegenheid tot condoleren.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen