Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 28 nov. 2016 07:10 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Kerkdiensten Zondag 4 december hopen ds. Ronelle Sonnenberg en haar man Lammert van Hemert aanwezig te kunnen zijn in de Lichtkring. Hun dochter Annemijn zal ook aanwezig zijn. En ze zorgen voor een traktatie bij de koffie na de dienst.
Zondag 11 december is er weer een doopdienst. Er is een dopeling aangemeld.

Zingend Advent beleven
Advent is voor ons gevoel soms niet meer dan een tussenfase. Een beetje weggedrukt tussen Sinterklaas en Kerst. Druk met inkopen en voorbereidingen. In de kerk hoor je dan vaak het woord ‘verwachting’. Liederen zingen er van. Zij helpen de hoop levend te houden. En dat is nodig, want van alle kant wordt onze hoop op de proef gesteld.
Zingen helpt: alsof je al zingend er weer wat bij in de buurt komt. Zo blijf je zelf weer wat meer een mens met verwachting. Daarom belegt Vorming &Toerusting maandag 12 december een avond rond Adventsliederen. Om deze periode bewust te beleven.
Ds. Cort van der Linden zal stilstaan bij een aantal bekende en minder bekende Adventsliederen. De opzet is eenvoudig. Bij elk lied wordt eerst wat achtergrondinformatie gegeven om daarna het betreffende lied als het ware nieuw te zingen. Zingen en lied-informatie zullen elkaar zo steeds soepel afwisselen. Er zijn een paar Liedboeken aanwezig, maar als u er zelf een hebt is het fijn als u het meeneemt.
Muzikale medewerking op orgel en piano wordt verleend door musicus Chris van der Ouw.
Maandag 12 december, aanvang 20.00 uur.

Emmausgroep komt dinsdag 13 december weer samen. De vorige keer hebben we een boeiend gesprek gehad over Luther. Wie was die man? Waarom deed hij zo gek dat hij een papier op de deur van een kerk sloeg?
De komende keer: wanneer is geloof begonnen?

Contactmaaltijd vrijdag 16 december. Dus niet de laatste vrijdag van de maand. Kees Nievaart, tel. 426327.

Film Kijken doen we vrijdag 16 december. Een indrukwekkende film, zeker met het oog op Kerst. In het boekje Vorming en Toerusting is meer te lezen. Aanvang 19.30 u.