Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 18 jan. 2017 04:29 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen 

Zondag 22 januari nemen we afscheid van Diana Boerefijn als ouderling bijzondere opdracht, het scribaat. Hennie van der Ouw mag als nieuwe scriba worden bevestigd. 
Mieke Rotteveel neemt afscheid als kerkrentmeester, Peter de Niet zal als nieuwe kerkrentmeester de belofte van geheimhouding afzeggen. Henk Dorlandt neemt als pastoraal medewerker voor de verstandelijk beperkten afscheid. Annelies van de Wijngaard zal hem in die functie opvolgen en zal de belofte van geheimhouding afleggen. 

Zondagavond is er een Taizéviering. Inzingen vanaf 17.45 u. 

Vrijdag 20 januari, 15.30 u. is de eerste kerkdienst in 2017 in Zorgcentrum Zuidervaart. De eerste vrijdag van januari was er geen dienst omdat er een nieuwjaarsreceptie in de Lichtkring was. Veel bewoners van Zuidervaart was het mogelijk hierbij aanwezig te zijn. 

Voor wie de kerkdienst op zondagmorgen te veel is, kan altijd aanschuiven op vrijdagmiddag bij de dienst in Zuidervaart 
Zaterdag 21 januari is er een dienst in Rietveld. Aanvang 11.00 u. 

Zondag 29 januari is de viering in de Lichtkring mede georganiseerd door de bovenbouwcatechesegroepen. Zij hebben mee gedaan aan een diaconaal project en zullen die zondag hun ervaringen delen met de kerkgangers. En daar is een smartphone voor nodig. Mocht u in het bezit zijn van een smartphone, neem hem mee. En speel het spel mee! 

Januari is voor velen een maand van beginnen met een schone lei, maar voor mij, Henrietta, is het een maand van afronden, van afscheid nemen. Ik zal nog aanwezig zijn bij de 25+kring, bij Dukdalf, de maaltijd in de Lichtkring van vrijdagavond 27 januari, en we zijn druk bezig met de catechesedienst van 29 januari. 

Het werk in de Lichtkring is voor mij is dus nog niet helemaal klaar, maar toch kijk ik al terug op een mooie tijd. Ik heb mogen werken in een jonge, energieke gemeente en heb al mijn creativiteit en ideeën mogen uitvoeren. Met veel plezier kijk ik terug op de scholenzondag en op de gezinsviering op kerstavond. Maar ook de “gewone” vieringen waren een feestje. Alvast dank daarvoor. 

Hartelijke groeten, 
Ds. Kees van Stralen.
Comments