Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 14 mrt. 2017 06:21 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-6/Kees%20van%20Stralen%20150x150.jpg
Vieren en doen 

Komende zondag zijn er twee diensten in de Lichtkring.
Voor de morgendienst, die om 10 uur begint, staat op het gemeenschappelijk rooster Exodus 17, 1 – 7 (water uit de rots) en Johannes 4, 5 – 26 (het Levende water)
De verkiezingen zijn dan achter de rug. In welk vaarwater zijn we terecht gekomen?
’s Avonds is er een Taizé viering. Aanvang 18.30 uur. Taizévieringen kenmerken zich door een meditatieve sfeer. Evenals in het Franse dorpje Taizé zelf is er tijdens de viering een stilte van ongeveer tien minuten. Er is geen preek. Vanaf 17.45 uur is er gelegenheid om de Taizé-liederen te oefenen. Wie mee wil doen is van harte welkom. 

Zondag 26 maart is er een catechesedienst. Catechisanten van de onderbouw bereiden deze dienst voor, samen met Nathan Tramper, de Jeugdwerker van de Lichtkring.
De tieners willen een De Wereld Draait Door achtige dienst houden met als thema 'Sterk en Dapper', het thema van de veertigdagentijd. Er wordt gedacht aan drie tafelgesprekken over vluchtelingen(cultuur), politiek en bijbel. De verkiezingsuitslag is dan al lang bekend, en dat zal waarschijnlijk ook een rol in de dienst spelen. 

Avondgebed 
Vrijwel het hele jaar is er op dinsdagavond in de Lichtkring een Avondgebed. Zo ook in de veertigdagentijd. Een heel goede mogelijkheid voor verstilling en bezinning. In deze zes weken voor Pasen zullen de predikanten afwisselend het Avondgebed leiden.
Aanvang 19.30 uur, duur ongeveer 30 minuten. 

Emmausgroep 
Dinsdag 21 maart komen we weer bij elkaar. Officieel begint die dag de lente! Ook deze keer beginnen we om 20.00 u. 

Collage in de 40 dagentijd 
Donderdag 23 maart, van 20.00 u. tot 22.00 u. in de Lichtkring. 

Film, Babette’s Feast 
Aan de verlaten kust van Denemarken wonen Martina en Philippa, de prachtige dochters van een strenge Protestantse voorganger die elk aards genot afkeurt. Op een dag arriveert de mysterieuze Babette, die de Franse onrusten ontvlucht is, in het diep religieuze en geïsoleerde dorpje. De twee zussen besluiten haar onderdak aan te bieden in ruil voor het verrichten van huishoudelijk werk. 14 jaar werkt Babette als hun persoonlijke huishoudster. Op een dag krijgt ze het bericht dat ze de loterij gewonnen heeft. En dan…Lichtkring, vrijdag 24 maart, aanvang 19.30 u. 

Geloof en Twijfel… 
Donderdag 30 maart gaan we in gesprek over ondermeer ‘twijfel’ aan de hand van het een boek van de Tjechische theoloog, filosoof en psycholoog Tomás Halík: ‘Geduld met God’. Halik probeert daarin een brug te slaan tussen geloof en scepsis, tussen christelijk zingeving en atheïstische levensoriëntatie. Lichtkring, aanvang 20.00 u. 

Tom in de buurt 
Elke eerste donderdag van de maand zullen beroepskrachten van Tom in de Buurt aanwezig zijn tijdens de koffieochtend. Wie vragen heeft, iets wil zeggen of opmerken, kan de medewerkers aanspreken. Ze zijn er vanaf 10.00 u. Omdat het dan ook koffieochtend is, is binnenlopen heel gemakkelijk. U bent niet de enige aanwezige. 

Bestuur en beleid 
We noemen het al jarenlang het 24 uurs beraad. De kerkenraad doet dat jaarlijks, van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag zich terug trekken. Ook dit jaar weer. Het biedt een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen dan tijdens een vergadering kan. Nadere kennismaking onderling leidt ook tot verdiepende geloofsgesprekken, zo leert de ervaring.
Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart is de kerkenraad weer op stap. Onderwerpen die ter sprake komen zijn o.a. de midden – generatie in de kerk, het Bijbelboek Ruth en het beleid van de Lichtkring. 

En ondertussen… 
Vindt een groep van wel 60 mensen het fijn om op zondagavond mee te doen aan de voorbereidingen van de musical Ruth. Zowel voor als achter de schermen wordt met groot enthousiasme gewerkt, gezongen, gespeeld, gesproken, gewerkt aan alle facetten die bij deze musical komen kijken. De uitvoeringen zijn in juni. 

Comments