Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 16 mrt. 2017 11:20 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-6/Ronnelle%20150x150.jpg
Eredienst 

2 april is de vijfde zondag van de veertigdagentijd. Nu ik dit schrijf is nog niet helemaal duidelijk welke lezingen centraal zullen staan.
7 april vieren we in Zuidervaart het Heilig Avondmaal. We lezen over de balseming van Jezus in Matteus 26: 1-14
Stille zaterdag is om 22.00 uur de paaswake viering. Licht, doop, opstanding zijn centrale woorden en elementen. We lezen ondermeer uit Matteus 28: 1-6
Pasen vieren we de opstanding van Christus. We lezen uit Matteus 28. Diverse muzikanten verlenen hun medewerking aan deze dienst. 

Bijeenkomsten en kringen 
Dinsdag 28 maart gaan we met de Dukdalfkring verder met ‘de dag’. Opstaan, wassen, werken, eten, vrije tijd is allemaal al langs geweest. Slapen komt dit keer aanbod.

Donderdag 30 maart gaan we in gesprek over ondermeer ‘twijfel’ aan de hand van het een boek van de Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog Tomás Halík: ‘Geduld met God’. Halik probeert daarin een brug te slaan tussen geloof en scepsis, tussen christelijk zingeving en atheïstische levensoriëntatie. Van harte welkom in het bijzonder als: de twijfel is toegeslagen, gesprekken met (klein)kinderen nieuwe vragen op het bordje brengen. Jarenlang ben je trouw kerkbezoeker geweest, maar geleidelijk aan is de relevantie voor je afgenomen. Geloof ik nog wel? En wat dan precies. Het kan ook dat geloof juist nieuw voor je is. Dat je op ontdekkingstocht bent naar God en geloof, maar tegen de nodige scepsis in jezelf aanloopt.

Iedereen is van harte welkom op de maaltijdkring vrijdag 31 maart. Vanaf 17.15 uur is de inloop, een hapje en een drankje, en een moment van bezinning. Om 18.00 uur zitten we aan tafel. In verband met de catering wel graag even aanmelden.

18 april vindt de evaluatie van het catecheseseizoen plaats. Hebt u vragen of opmerkingen over de catechese in onze gemeente laat het mij dan even weten. 

Ik wens u een goede veertigdagentijd toe een zegenrijke paastijd. Ter overweging sluit ik af met de volgende tekst: ‘Vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is wees dan steeds bereid om u te verantwoorden.’ (I Petrus 3:15)
 
Ds. Ronelle Sonnenberg

Comments