Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 okt. 2017 02:50 door Redactie Lichtkring
Meeleven

Er zijn verschillende gemeenteleden die ziek zijn, naar lichaam of geest. En er zouden verschillende namen te noemen zijn van gemeenteleden die gehinderd worden door ouderdom. Of door pech, zoals een nare val.
Er zijn situaties waar het gesprek in huis is stilgevallen. Waar partners elkaar niet meer verstaan. Waar ouders en kinderen niet meer over de werkelijk belangrijke dingen van het leven kunnen of willen spreken. Gesprek over wat van werkelijke waarde, gesprek over geloof, over fiducie, over vertrouwen, is o zo moeizaam of zelfs onmogelijk.
Dat er tekenen van de werking van Gods Geest mogen worden ervaren!

Roze Avond
Net voor de zomervakantie kwam een aantal gemeenteleden en bezoekers van de kerkdiensten in de Lichtkring bij elkaar onder de verzamelnaam ‘Roze Avond’.
We hebben die avond gesproken over hoe het is als je als meisje merkt dat je op meisjes valt. En dezelfde vraag: als je als jongen op jongens valt. Dan ben je anders. En wordt er anders op je gereageerd. Ook in de kerk? We hebben gesproken over de relatie die je met God hebt, de vragen en de twijfels die je zelf, maar ook je omgeving kan hebben. En over de verschillen in hoe er geloofd en beleden wordt.
We bespraken de voorbeelden van twee vrouwen die alweer een aantal jaar geleden de zegen over hun relatie in de Salvatorikerk kregen. En de twee mannen waarvan twee jaar geleden in de Lichtkring het huwelijk werd ingezegend. Het was een goede ontmoeting en we hebben openhartig gesproken, in een sfeer van veiligheid en vertrouwen.
Ik mocht er als predikant bij zijn en dat was goed.

Seniorenkring
Woensdagmorgen 18 oktober komen we weer bijeen. We hebben 20 september een ontspannen en goede start gemaakt van het seizoen. We gaan de komende keer verder met de bespreking van het boekje ‘Geloof, gebod, gebed’ van Maarten den Dulk. Boekje graag meenemen. Van de pagina’s die we gaan bespreken, zullen ook kopieën aanwezig zijn.

Emmausgroep
We zijn begonnen aan het nieuwe seizoen. De volgende keer is dinsdagavond 24 oktober. De andere data zijn 21 november en 19 december.

Intrede en bevestiging
Ds. Mendie Hofma zal 22 oktober verbonden worden als predikant aan de Protestantse gemeente te Amerongen.

Meedoen aan een activiteit?
Mocht u aan een activiteit of een (bijbel)kring willen meedoen (de meeste kringen komen circa 7-8 keer per jaar samen) laat het één van ons weten, dan gaan we op zoek naar een plek.

Mocht u een bezoek op prijs stellen, laat u dat dan even weten?

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen