Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 5 okt. 2017 09:36 door Redactie Lichtkring   [ 8 okt. 2017 09:36 bijgewerkt ]
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-12/Ronnelle%20150x150.jpg
Het winterwerk is weer volop aan de gang. Kringwerk, catecheses, vergaderingen, voorbereidingen van allerlei diensten en activiteiten, besturen, er gebeurt van alles. Wat zijn er weer veel vrijwilligers aan het werk. Iedereen heel veel inspiratie gewenst op zijn of haar plek.

Diensten en activiteiten 
Stagiaire Martine van de Herberg verzorgt 23 oktober in het kader van Vorming en Toerusting een avond over bijbelvertalingen. Zij schrijft haar scriptie in deze richting en heeft dus heel wat expertise hierover in huis. Bijbellezen is in onze kerkelijke traditie een belangrijk aangelegenheid, maar het stuit ook op heel wat vragen. Eén van de eerste vragen is: welke bijbel ga ik lezen? Het is een avond die ik dan ook van harte aanbeveel! Met de hervormingsdag in aantocht waar we 500 jaar Reformatie herdenken is het extra leuk dat Martine kennis heeft over Bijbelgebruik in de tijd van de Reformatie. Daar zal ook iets van langskomen op deze avond.

3 november is er in de Lichtkring vanaf 17.30 uur een ontmoetings- en verdiepingsavond voor alle medewerkers uit de pastorale sectieteams. Het onderwerp dat centraal staat is ‘voltooid leven’. 

Ontvangen 
In week 39 heb ik 20 euro ontvangen voor de diaconie.

Vakantie 
Wat een voorrecht dat we in een land en situatie leven waar je af en toe vrij kan hebben. Van 16 oktober t/m 22 oktober heb ik een weekje vrij. 

Sjaloom, ds. Ronelle Sonnenberg
Comments