Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 13 dec. 2017 10:14 door Redactie Lichtkring
Diensten en bijeenkomsten

Vierde advent en kerstavond vallen dit jaar op dezelfde dag, een zondag. ’s Ochtends gaat stagiere/leervicaris Martine van der Herberg voor. De lezing is Lukas 1:26-38.

’s avonds gaat het om 19.00uur bij de gezinskerstdienst over het volgen van de ster. Het belooft een inhoudsvolle en creatieve dienst te worden, waarbij de jeugdband de muziek begeleid. Anders dan voorgaande jaren is er dit jaar geen lampionnentocht.

In de kerstnachtdienst staat Lukas 2: 15-20 centraal. ‘Er even tussenuit…een tijd van aanbidding en bezinning’. Het gelegenheidskoor verleent zijn medewerking evenals harpist Werner Pison.

Voor de kerstnachtdienst uit is er vanaf 21.00 uur voor jongvolwassenen de gelegenheid om elkaar in de kelder te ontmoeten bij de Christmas Meetup en om met het feest van kerst inhoudelijk en creatief aan de slag te gaan.

Vrijdag 29 december is er de Top2000. Er is ruimte voor bezinning, actie en natuurlijk volop voor muziek. Het thema is grenzen stellen. Aan mij om na te denken ; Over de grens: tot hier en niet / hoe / nu verder?

31 januari is er in de Adventskerk om 18.30 een oudjaarsavonddienst. Het gaat om een gezamenlijke dienst van de Adventskerk, de Maranathakerk en de Lichtkring.

5 januari is er om 15.30uur een nieuwjaarsdienst in Zuidervaart. Aansluitend is er een nieuwjaarsreceptie.

14 januari is er een dienst waarin ambtsdragers bevestigd worden. Tevens nemen we afscheid van ambtsdragers. De lezing is uit Johannes 2: 1-11.

In week 46 heb ik een gift van 50 euro ontvangen voor de wijkkas.

Van 2-4 januari ben ik drie dagen weg. Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met mijn collega ds Van Stralen.

Ik wens u allen een vrolijk en gezegend kerst toe. Een kerst waarin Gods komst op aarde in het kind in de voederbak tot onze verbeelding zal spreken, ons doet verwonderen, ons bemoedigt en ons aanzet tot aanbidding. Want dat kerst goddelijk is, dat is een ding wat zeker is. Kerst verzint geen mens. Met dit kind kunnen we het nieuwe jaar in. Vrede en goeds gewenst.
Ds Ronelle Sonnenberg