Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 16 jan. 2018 04:57 door Redactie Lichtkring   [ 16 jan. 2018 04:58 bijgewerkt ]
Het komt steeds dichterbij…

Mijn afscheid als dienstdoend predikant, verbonden aan de Lichtkring, komt steeds dichterbij. 8 juli is mijn laatste dienst als predikant van de Lichtkring en tevens mijn afscheidsdienst. Dan word ik, in de woorden van de Kerkorde, losgemaakt. Niet per 8 juli maar wat later. Maar het is gebruikelijk om in een dienst de losmaking te markeren.
En mijn streven? Ik hoop van harte dat ik in gezondheid de komende maanden mijn werk mag blijven doen.

Week van Gebed
Dinsdagavond 23 januari zal in het kader van de week van gebed voor de eenheid van de christenen, een avondgebed in de Lichtkring zijn. Aanvang 19.15 uur.
Deze hele week zullen er bijeenkomsten zijn op tal van plekken waar christenen samen komen. Welkom!

Emmausgroep
Dinsdag 23 januari komt de Emmausgroep weer bijeen. We gaan verder met het bespreken van levensvragen en zorgen. We komen iedere keer weer uit op Bijbelverhalen. Het is goed om bij elkaar te komen in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor serieuze vragen, maar ook voor plezier. We starten 20.15 uur.
Volgende datum is 27 februari.

Seniorengroep
Woensdagmorgen 24 januari komt de seniorengroep bijeen. We starten 10.00 uur.
We maken een begin met het bespreken van het boek van Maarten den Dulk: Voor een nieuw begin, de agenda van Genesis. Als u ook aanwezig wilt zijn bij de boeiende gesprekken: welkom!
De volgende bijeenkomst is woensdag 21 februari.

Feest van de Geest
Het moet nog Pasen worden, maar er zijn al afspraken gemaakt over Pinksteren. We doen dit jaar voor de tweede keer mee met Feest van de Geest. Twee kunstenaars zullen in de aanloop naar Pinksteren een uniek kunstwerk maken om in de Lichtkring te laten zien. Ze zullen tevens overig werk tentoon stellen.

Woensdag 24 januari is er een inspiratieavond ter voorbereiding op Feest van de Geest.
Kunstenaars en plaatselijke kerkgemeenschappen zijn voor dit feest verbonden met elkaar. Deze avond is bedoeld ter inspiratie en verdere kennismaking. U bent welkom om erbij aanwezig te zijn. Aanvang 20.00 u. in de Lichtkring.

Leeskring
Woensdag 14 februari is de volgende bespreking. Titel van het boek dat gekozen is:
Reddende Engel, geschreven door Renate Dorrestein. We starten om 20.00 u. in de Lichtkring. Informatie ds. Kees van Stralen.

Kerkradio en nu ook Kerk TV
Eerlijk gezegd ben ik het me zelden bewust tijdens de kerkdienst. Ja, er zijn gemeenteleden die ik kan zien. Maar… daarnaast zijn er velen die op een andere manier verbonden zijn. Via de Kerkradio, maar sinds enkele maanden ook via KerkTV
We horen er bij bezoeken enthousiast over. Zowel de kerkradio als de kerk t.v. doet je verbonden voelen bij de kerk waar je zelf op dat moment niet (meer) naar toe kunt gaan. Het lijken van die gewone middelen, maar het zijn bijzondere mogelijkheden, bijzondere verbanden…

Schilderijenexpositie
We mogen terug zien op een mooie schilderijen expositie in de Lichtkring. De werken waren van Corja Bekius. Het was werk bij haar project ‘Uit aarde’ en ook was er werk dat gebruikt werd bij het kindernevendienst project “God in ons midden”. Bij dit laatste kwam er in de Adventsweken elke zondag een duif vanuit de studio naar beneden. Duiven zoals de Wegwijsduif, de Woestijnduif en de Vredesduif. Elke zondag was er een passend schilderij. Mooi dat zo de originele schilderijen ook op zondagmorgen een rol speelden.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen