Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 7 mei 2018 12:27 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Zondag 13 mei zal ds. Annemarie Six – Wienen voorgaan.
Pinksteren wordt wel de verjaardag van de Kerk genoemd. In Kerk en Zanen omdat op Pinkstermorgen 1991 voor het eerst in deze wijk een groep kerkelijk betrokken mensen bijeen kwam en de eerste kerkdienst werd gehouden. Zo bezien bestaat de gemeente, die destijds in een kantine, later in de sporthal en sinds 2006 in de Lichtkring samenkomt, met Pinksteren 2018 dus 27 jaar. Pinksteren is niet alleen feest voor de Lichtkring. Het is het feest van de wereldwijde kerk.
En Pinkstermorgen 2018…we zien uit naar een feestelijke dienst met medewerking van verschillende musici.

Feest van de Geest 2018
Elly Veelenturf en Hanneke Leroux hebben een uniek kunstwerk voor de Lichtkring gemaakt. U kunt ze zien tijdens het Feest van de Geest. Beide kunstenaars exposeren eveneens overig werk in de Lichtkring. Tijdens de dienst op Pinkstermorgen zal hier ook aandacht voor zijn.

Het Feest van de Geest duurt van donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei en van zaterdag 19 mei t/m maandag 21 mei, uitgezonderd vrijdag 11 mei. De kerkgebouwen zijn tijdens deze lange weekenden dagelijks open van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de openingstijden is in veel kerken een ontmoeting met de kunstenaar mogelijk en wordt regelmatig orgel gespeeld.

Fietsen
Samen met de andere Alphense kerken is een fietsroute gemaakt die u langs de Oudshoornse kerk, Goede Herderkerk, de Ontmoetingskerk (in Koudekerk a/d Rijn) en de Lichtkring voert. Voor de kinderen is er een kleine speurtocht. Een mooie activiteit voor Hemelvaart/Pinksteren.

Marriage Course
Er zijn veel activiteiten in de Lichtkring. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er regelmatige bijeenkomsten. 24 mei start de Marriage Course. Populair gezegd, ‘APK voor je relatie’. Een viertal avonden ben je als stel samen aan de slag en via huiswerkopdrachten die je los van elkaar maakt, praat je met elkaar door over dingen die er werkelijk toe doen in het leven en in je relatie. Over wat je bespreekt is geen groepsuitwisseling.

De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd, verzorgt door ‘topkoks’ uit onze gemeente. Na deelname aan een eerdere cursus hoorde ik een stel zeggen: alleen al voor die maaltijden, zou ik nog wel een keer mee willen doen. De cursus gaat door, er heeft zich tot nu toe een zestal stellen aangemeld.

Seniorengroep
Woensdagmorgen 16 mei gaan we verder met de bespreking van het boek van Maarten den Dulk: Voor een nieuw begin, de agenda van Genesis. Het wordt een bijzondere ochtend omdat Maarten den Dulk zelf aanwezig zal zijn om vragen te beantwoorden en met de leden van de seniorenkring in gesprek te gaan.

Emmausgroep
Dinsdagavond 22 mei is de volgende bijeenkomst.

Leeskring
Woensdag 23 mei komen we weer bijeen. We bespreken dan ‘Roos’, geschreven door Rosita Steenbeek.

Felicitatie
We feliciteren ook vanaf deze plek ons gemeentelid Rijk Huisman met de Koninklijke onderscheiding die hij onlangs kreeg opgespeld.

Ds. Ronelle Sonnenberg wordt gedurende haar bevallingsverlof – zo kunnen we dat na de geboorte van haar zoon Bartjan nu noemen- voor anderhalve dag in de week vervangen door ds. Annemarie Six-Wienen.
U kunt haar bereiken via : 06 129 119 53 of annemarie.six@filternet.nl

Tenslotte
De beroepingscommissie voor de vacature die ontstaat als ik, ondergetekende, van de zomer met emeritaat ga, is geïnstalleerd en begonnen aan haar werk.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen