Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 26 aug. 2014 00:47 door Redactie Lichtkring

Start nieuwe seizoen
We maken dit jaar een goede start van het nieuwe seizoen! Per 1 september is er een nieuwe Jeugdwerker benoemd: Bram Alblas uit Utrecht. Hij gaat per 1 september voor 15 uur per week aan de slag. Bram is 28 jaar, belijdend lid van de PKN en studeert theologie aan de PThU in Amsterdam; hij is bezig aan de master gemeentepredikant. Naast de studie was hij in de afgelopen jaren jongerenwerker voor de PKN in Amsterdam en stond hij voor de klas als docent levensbeschouwing in Eindhoven.
Wij denken dat Bram heel goed bij onze gemeente en onze jongeren past.
Het eerste werkoverleg van Ronelle Sonnenberg, ondergetekende en Bram is intussen al geweest en als dit de voorproef van de samenwerking mag zijn, kunnen we vol enthousiasme het nieuwe seizoen beginnen.
Bram zal in de dienst van 21 september de belofte van geheimhouding afleggen.

Zeilweekend
Vrijdagmiddag 5 september vertrekken ze: de deelnemers aan het zeilweekend in Friesland. Enkele tientallen jongeren gaan mee. Een aantal iets oudere jongeren zal als staflid of schipper fungeren. Zondagmiddag 7 september komt de groep terug.

Startweekend
Zaterdag 20 en zondag 21 september is genoteerd als startweekend. De contouren worden steeds duidelijker. Zaterdag een wandeling waarover later nog meer zal worden gemeld. Een heuse vossenjacht. Een medley van liederen van de drie musicals die de afgelopen jaren in de Lichtkring zijn uitgevoerd, dus uit Mozes, Paulus en Maria. En een gezamenlijke maaltijd ter afsluiting. En zondag willen de voorgangers de gemeente meenemen naar het jaarthema: Geloven in praktijk.
De komende weken zal er een doos in de hal van de kerk staan waar mensen de ‘meest gehoorde vragen’ in kunnen doen. De meest gestelde vragen of gehoorde opmerkingen over geloof, kerk, God, Jezus. Om te beginnen zondag 21 september gaan we daar iets mee gaan doen. Als start van het seizoen. Geloven in praktijk krijgt zo handen en voeten.

Uur van gebed
Spontaan kwam vorige week vanuit de gebedsgroep van de Maranathakerk het idee om een uur van gebed te organiseren voor vervolgde christenen en andere vervolgde minderheden in Irak en Syrië. Aanleiding was de verschrikkelijke berichten uit het Midden Oosten. Tienduizenden mensen, waaronder veel van onze christelijke zusters en broeders, zijn op de vlucht voor sektarisch geweld. Velen zijn gedood of slachtoffer geworden van geweld. De Irakese kerk roept christenen wereldwijd op om te bidden voor dit land. Daarvoor en voor de nood van de wereld, dichtbij en ver, werd gebeden en was er tijd om stil te zijn voor Gods aangezicht.
Gebeden is ook nadrukkelijk voor de bewoners van Israël en Gaza. En voor het vanuit de Lichtkring uitgezonden predikanten echtpaar Rima Nasrallah en Wilbert van Saane.
De opkomst die donderdagavond de 21e was boven verwachting. Goed dat we elkaar zo snel wisten te vinden. Samen bidden is wel een van de minste dingen die gedaan kan worden.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen