Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 12 nov. 2018 02:34 door Redactie Lichtkring
Het kerkelijk jaar nadert zijn einde.  De laatste zondag van het kerkelijk jaar heet ook wel zondag van de voleinding. We denken dan aan voltooiing van al Gods plannen. Daarna volgt  Advent. Dat is de tijd van het uitzien naar de komst van Christus en het voorbereiden op Kerst. Het christelijk geloof plaatst ons leven in een groot en wijd perspectief van de hoop. Ik hoop dat u de komende weken daar iets van beleven mag.

Vieren en doen
Vrijdag 16 november is er een dienst in Zuidervaart. We vieren het heilig avondmaal. Zaterdag 17 november is er een dienst in Rietveld. In beide diensten staat de lezing uit Lukas 15: 1-2, 8-10 centraal.
Zondag 18 november is er een kerk en schooldienst. Deze dienst is voorbereid met de kleuterklassen van de Mozaïek. Het gaat over Jona. Ik ben in elke kleuterklas geweest om te vertellen over de kerk. Mooi dat we zo de verbinding tussen kerk en school kunnen leggen.
25  november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Wij gedenken hen die ons afgelopen jaar ontvielen. De schriftlezing is psalm 103.
Zondag 9 december is een doopdienst.
In de adventstijd zullen de dinsdagavondgebeden ook in het teken staan van bezinnen, van bidden en verwachten. Bidt u met ons mee? Van harte welkom van 19.30-20.00 uur.

Omzien naar
In tegenstelling tot wat eerder is gemeld, blijven Hans en Jonie Oskamp nog pastoraal ouderling, dit in verband met diverse ontwikkelingen en veranderingen op pastoraal gebied. We zijn heel blij dat ze zich nog voor het pastoraat willen inzetten tot het consistorie/het pastorale team in wat rustiger vaarwater is gekomen.

De eerste wijkontmoetingen komen er weer aan. Dit jaar staan die in het teken van de Heilige geest.

Er is in week 41 een gift ontvangen uit wijk 8 van 50 euro, voor het werk van de familie Van Saane-Nasrallah.

Met vreugde kan ik hier schrijven dat De Lichtkring een beroep heeft uitgebracht op ds. Anne-Marie van Briemen uit Boskoop. Dat de geest haar kracht geeft in deze tijd van nadere kennismaking en beslissing.

Sjaloom,
Ds. Ronelle Sonnenberg