Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 16 jan. 2019 09:38 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-8/Ronelle%20S%20150x150.jpg
Vieren en doen 

Zondag 20 januari nemen we afscheid van ambtsdragers en worden nieuwe ambtsdragers bevestigd. Ook legt een pastoraal medewerker belofte van geheimhouding af. We lezen Matteüs 13: 24-30; 36-43. 
25 januari is er weer Samen aan tafel op vrijdag. Welkom vanaf 17.15 uur. 

Afscheid 
Het moment van mijn afscheid komt rap dichterbij. Vanaf 1 februari ga ik volledig aan de PThU aan het werk. 15 februari is er een afscheidsavond en 17 februari een afscheidsdienst. Tussen 1 februari en 15 februari zal ik nog een paar zaken en gesprekken afronden. Verder maak ik de belijdeniscatechese die in twee groepen plaats vindt dit seizoen af. Hopelijk is er eind mei een belijdenisdienst.

De 5.5 jaar Lichtkring zijn de afgelopen tijd vaak in mijn gedachten. Hier een herinnering, daar een stuk tekst, hier een gedachte, daar een beeld. Hier vreugde, daar teleurstelling. Hier weten dat je tekort bent geschoten, daar weten dat je van betekenis hebt kunnen zijn. 

En steeds weer ervaren ‘dit is de laatste keer’; kringen, moderamen, kerkenraad, pastorale gesprekken, redactie vergadering kerkblad en ga zo maar door. Het is een intensieve tijd. Ik neem afscheid van een mooie vitale gemeente. Ja, er zijn kwetsbaarheden en moeilijkheden, laten we de gemeente niet vergeten in onze voorbeden. Maar wat hangen er figuurlijk gezien veel slingers. Wat valt er veel te vieren. Laten we de gemeente dan ook niet vergeten in onze dankgebeden.

Ik neem afscheid van De Lichtkring, maar ook van het gemeente predikant zijn. Ook dat laatste is voor mij ingrijpend, omdat ik het werk met heel veel plezier en overtuiging doe. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de mooie opdracht die aan de PThU (Amsterdam) te wachten ligt. Dat ik die academische opdracht in verbinding met de kerk en het ambt kan en mag vorm geven, betekent voor mij veel. 17 februari is niet alleen mijn afscheidsdienst, maar tevens de dienst waarin ik word bevestigd als predikant met bijzondere opdracht. 

Sjaloom, ds. Ronelle Sonnenberg


Comments