Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 sep. 2014 12:03 door Redactie Lichtkring

Komende zondag
Ds. Mendie Hofma gaat voor. We mogen verwachten dat zij vele bekenden zal mogen begroeten.

Vorming en Toerusting
Het programmaoverzicht voor seizoen 2014 – 2015 is in een handzaam boekje te vinden. Dit boekje gaat volgende week met het Wijkbericht van september naar alle adressen van onze gemeente. Er is, net als voorgaande jaren, weer een kalender op A4 formaat gemaakt waar in een oogopslag te zien is welke activiteiten er zijn. Handig om b.v. met een magneetje op de koelkast te doen. En natuurlijk zal op de site van de Lichtkring het programma te vinden zijn.

Startweekend
Zaterdag 20 en zondag 21 september is het startweekend. Zaterdag een vossenjacht m.n. voor kinderen. Een stadswandeling voor andere mensen. Aan het einde van de middag in de Lichtkring een medley van liederen van de drie musicals die de afgelopen jaren in de Lichtkring zijn uitgevoerd, dus uit Mozes, Paulus en Maria. Dat wordt samen zingen of gewoon lekker luisteren. Ter afsluiting een gezamenlijke maaltijd. Voor zowel de maaltijd als de wandeling: opgave bij Rijk Huisman: rijk.huisman@hetnet.nl, tel. 474802.

Zondag zal in de dienst het jaarthema centraal staan: Geloven in praktijk, een boodschap om door te geven. Zowel ds. Ronelle Sonnenberg als ondergetekende zullen in deze dienst voorgaan.

De komende weken zal er een doos in de hal van de kerk staan waar gemeenteleden de ‘meest gehoorde vragen’ in kunnen doen. De meest gestelde vragen of gehoorde opmerkingen over geloof, kerk, God, Jezus. U kunt uw vraag ook mailen naar een van de predikanten. We willen in de dienst een of enkele van de ingebrachte opmerkingen aan bod laten komen.

Last but not least: de nieuwe Jeugdwerker Bram Alblas zal in deze dienst de belofte van geheimhouding afleggen.

Huiscatechese
Nog even en de uitnodigingen voor de huiscatechese zullen worden rondgebracht. Er is nog wel een tweetal vacatures. Hopelijk kunnen we daar snel invulling voor vinden.

Zeilweekend
Vrijdagmiddag 5 september vertrekken ze: de deelnemers aan het zeilweekend in Friesland. Enkele tientallen tieners en jongeren gaan mee. Een aantal iets oudere jongeren, voormalige catechisanten, zal als staflid of schipper fungeren. Zondagmiddag 7 september komt de groep terug. Ook vanaf deze plek wensen we ze veel plezier en goed weer toe.

Open Venster
Zaterdag 6 september is er een open dag in het Open Venster t.g.v. het 25 jarig bestaan. Goed dat deze voorziening in Alphen aan den Rijn er is. De overheid treedt steeds meer terug op tal van gebieden en dat zal ongetwijfeld betekenen dat in de nabije toekomst het belang van een voorziening als Open Venster alleen maar zal toenemen.
Goed dat zoveel vrijwilligers zich willen inzetten voor de mensen die gebruik (moeten) maken van de voorzieningen van het Open Venster.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.