Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 16 sep. 2014 01:07 door Redactie Lichtkring

Startweekend
Het is een vol en leuk programma aanstaande zaterdag. De vossenjacht voor kinderen, met Bijbelse figuren, is heel aardig van opzet. Net als de stadswandeling. Naar de medley van liederen uit de musical Mozes, Paulus of Maria wordt uitgekeken!
Startzondag maken we een begin met de bespreking van ons jaarthema: ’Geloven in praktijk, een boodschap om door te geven.’
In de dienst zal Bram Alblas, onze nieuwe Jeugdwerker, belofte van geheimhouding afleggen. Ook vicaris Annemarie Six-Wienen zal die belofte afleggen. We zien uit naar een goed en fijn startweekend!

Avondgebed
In de drukte van het alledaagse leven ontstaat behoefte aan stilte. Stilte kan ons helpen om niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk stil te worden. Deze stilte maakt ruimte voor het spreken van de Eeuwige. Waar stilte met anderen samen wordt beleefd, kan het een gevoel van verbondenheid geven.
Elke dinsdagavond is er een Avondgebed. Een halfuur samenzijn met steeds dezelfde opbouw: een korte Bijbellezing, gebed, zingen, voorbeden en een korte stilte. In stilte wordt gebeden voor persoonlijke situaties, waarna waxinelichtjes kunnen worden aangestoken. Dinsdagavond 23 september is het eerste Avondgebed van dit seizoen.

Contactmaaltijd
Eten, je doet het iedere dag. Maar samen eten wellicht niet. En samen eten met anderen zeker niet iedere dag. Maar wie het gezellig lijkt om gezamenlijk te eten en daarbij andere gemeenteleden te ontmoeten kan de laatste vrijdag van de maand terecht in de Lichtkring. Er wordt dan een eenvoudige maaltijd bereid met soep en brood. Minimum- of maximumleeftijden kennen we niet, wel vragen we aan mensen die dat leuk vinden of ze af en toe soep willen maken. Iedere maaltijd wordt begonnen met samenzang en gebed.
Eerste contactmaaltijd dit seizoen is vrijdag 26 september. U kunt zich opgeven bij uw wijkteam of bij Kees Nievaart, tel. 426327 of bij Emmy de Jong, tel. 497789 en 06-49836666.

Seniorenkring
Deze groep start woensdag 1 oktober. Uitnodigingen met de data van dit seizoen, zijn intussen verspreid.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.
Comments