Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 23 sep. 2014 11:42 door Redactie Lichtkring

Startweekend
Aan het einde van de vossenjacht, afgelopen zaterdag, waarbij Bijbelse figuren als vos in de wijk te vinden waren, kwamen de kinderen naar de Lichtkring terug. Ik stond buiten met iemand te praten toen een van de kinderen zei: kijk, daar staat een dominee. Zegt het andere kind: Ah joh, dat is geen vos!

Het was een aantrekkelijk programma afgelopen zaterdag. De stadswandeling met gidsen, leverde zelfs voor geboren en getogen Alphenaren nieuwe informatie op. En de medley van liederen uit de musical Mozes, Paulus of Maria was ronduit een succes. Het bleek dat zowel de koorleden als de aanwezigen in de kerkzaal, weer zo konden meezingen. Startzondag maakten we een begin met de bespreking van ons jaarthema: ’Geloven in praktijk, een boodschap om door te geven.’ Er zijn zo’n duizend ‘Groeten uit de Lichtkring’ gemaakt. Na de dienst kon daarvan een aantal worden meegenomen om aan anderen te geven. De bedoeling is dat die kaart een gesprek op gang brengt over geloof en kerk. Dat is voor menigeen niet eenvoudig. Zeg maar eens op je werk of op school tegen anderen dat je een goede zondag hebt gehad omdat je naar de kerk was. Het thema is geïntroduceerd en zal op allerlei manieren terug komen dit seizoen. Zeker ook bij de groothuisbezoeken en veel van de activiteiten van Vorming en Toerusting. In de dienst deed Bram Alblas, onze nieuwe Jeugdwerker, belofte van geheimhouding, evenals vicaris Annemarie Six-Wienen. 

Avondgebed
We zijn weer gestart. Elke dinsdagavond is er een Avondgebed. Een halfuur samenzijn met steeds dezelfde opbouw: een korte Bijbellezing, gebed, zingen, voorbeden en een korte stilte. In stilte wordt gebeden voor persoonlijke situaties, waarna waxinelichtjes kunnen worden aangestoken. 

Seniorenkring
Deze groep start woensdag 1 oktober. Uitnodigingen met de data van dit seizoen, zijn intussen verspreid.

Gift 
Uit wijk twee werd door een pastoraal medewerkende een gift van 50 Euro ontvangen. Het bedrag is overgemaakt naar NL 31 RBRB 0851 5908 96, t.n.v. de Protestantse Gemeente de Lichtkring. Hartelijk dank.


Hartelijke groet, 
Ds. Kees van Stralen.
Comments