Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 nov. 2014 11:02 door Redactie Lichtkring

Komende zondag
Eerst is er om 9.00 uur een Kerk en Schooldienst met de P.C.B. Mozaiek. Onze Jeugdwerker Bram Alblas zal daarin voorgaan.
Ter voorbereiding hebben Bram en ikzelf 7 groepen van de basisschool, onze directe buren, ontvangen. Elke groep kwam zo’n half uur en er waren vragen in de klas voorbereid. Dat was goed. De kinderen waren soms verwonderd over wat er gebeurt in de kerk. Nieuwsgierig naar wat er te zien was. En vragen, veel vragen. En het leverde korte maar leuke gesprekjes op. Elk bezoek werd afgesloten door orgelmuziek. Bram liet enkele mogeloijkheden horen van het orgel. En vroeg de kinderen tenslotte welk liedje hij speelde. Dat bleek een liedje van Bo te zijn. Tot verrassing: kan dat ook, zulke vlotte, hedendaagtse muziek op een orgel?
Er staan intussen grote hoeveelheden schoenendozen in de kerk. Komende zondag is de afsluiting van de aktie schoenendoos.
We hopen op veel kinderen komende zondagmorgen 9.00 uur.
Om 10.30 uur is de reguliere dienst. Het rooster meldt Jesaja 48,17-21 en Mattheus 25,14-30.

Pastorale dag
Afgelopen zaterdag zijn we met de pastoraal ouderlingen en medewerkenden naar Nieuwveen geweest. ‘s Morgens hebben we een aantal concreet pastorale vragen besproken en soms in een spelvorm verder verkend. Het Jaarthema, ‘geloven in praktijk, een boodschap om door te geven’, is op verschillende manieren besproken.
‘s Middags nam Maarten den Dulk ons bij de hand om samen te verkennen wat het betekent als kinderen andere wegen gaan. Ook hier persoonlijke momenten voor een ieder. Goed, gezellig en vooral leerzaam om zo een dag met elkaar op te treken. Er kan zoveel meer dan op een enkele avond.

Wijkcontactavonden
Maandag 10 november is een wijkcontactavond voor wijk 1, en met name voor de gemeenteleden die in het gebied recht tegenover de Lichtkring wonen. De uitnodigingen zijn verspreid en mocht u er geen hebben ontvangen, tegenover de Lichtkring wonen en willen komen: van harte welkom! We beginnen om 20.00 uur.

Voor mantelzorgers
Wat zijn er veel mensen actief als mantelzorger! En wat doet zich daarbij veel voor!
Doe je wel genoeg? Houd je het vol? Is het ook een zingevende ervaring? Hoe blijf jij zelf in balans? Wout Huizing, stafmedewerker Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders, vertelt erover. Hij was geestelijk verzorger in de ouderenzorg.
Lichtkring, 12 november, 20.00 uur.

Aangenaam Kennismaken
In januari start de cursus Aangenaam Kennismaken, ABC van het christelijk geloof. Dee cursus bestaat uit zeven avonden.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.