Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 19 nov. 2014 22:59 door Redactie Lichtkring

In de actualiteit
Twee keer per jaar is er in de Lichtkring een avond ‘in de actualiteit’. De eerste avond is dit seizoen op maandag 24 november. We gaan met elkaar in gesprek over ‘geloven in praktijk’, ons jaarthema. We staan stil bij de gedachte dat geloof iets is dat achter de voordeur moet blijven. Privé is. Iets voor jezelf waar je anderen niet mee lastig zou mogen vallen. Dr. Maarten den Dulk is deze avond bij dit gesprek betrokken en zal een aantal gedachten neerleggen. We beginnen maandag 24 november om 20.00 uur.

Mantelzorg
Vorige week was Wout Huizing, stafmedewerker van Reliëf (expertisenetwerk Ouderen en levensvragen), in de Lichtkring. Hij hield een inleiding over mantelzorg. Hij sprak o.m. over de onderwaardering voor de mantelzorgers. Ze zijn vaak de onzichtbare 2e patiënt.
Er zal, zeker vanwege de stijgende levensverwachting, steeds meer een beroep worden gedaan op mantelzorg. Een op de vier volwassenen is reeds betrokken bij deze vorm van zorg.
Aan de hand van een aantal stellingen werd het gesprek met de aanwezigen geopend. Ik pluk er een enkele uit: wat zijn volgens u de mooie kanten van mantelzorg? Wat de moeilijke aspecten? En: kiezen voor jezelf is niet het einde van de liefde. Het is een voorwaarde om liefde te laten bloeien. Of: Alleen de mantelzorger zelf bepaalt hoeveel mantelzorg zij of hij kan verlenen. En: Er is nog veel winst te boeken op het terrein van waardering voor mantelzorgers. Vergeet de zin: “Ik heb geen keus”. Er zijn altijd keuzes te maken.

Contactmaaltijd
Vrijdag 28 november is er weer een contactmaaltijd. Iedereen, ongeacht leeftijd is welkom. Aanvangstijd 17.15 uur. Opgave via uw wijkteam of Emmy de Jong tel.497789 of Kees Nievaart tel. 426327.

Gemeentereis
In de meivakantie 2015 is een gemeentereis gepland. Van Istanbul/Constantinopel, via Efeze naar het eiland Patmos. Vertrek vrijdag 1 mei in de na-middag, aantal dagen Istanbul, aantal dagen bij Pamukkale (een wereldwonder) en een aantal dagen aan de kust. En tenslotte het Griekse eiland Patmos. Zie ook het bijgesloten dagprogramma. Retour zondag 10 mei.
Het aantal serieus belangstellenden loopt langzaam naar de 20. De ideale groepsgrootte is tussen de 25 en 35 mensen. Er zijn dus nog plekken vrij. Donderdag 11 december is er weer een informatieavond waar wij, Yvonne van Putten en ondergetekende, graag vertellen over de reis en foto’s laten zien.

Avondmaal in Zuidervaart
Vrijdag 21 november mag ik voorgaan in Zorgcentrum Zuidervaart bij de viering van het Heilig Avondmaal. De dienst is niet alleen voor bewoners van Zuidervaart. Ook anderen van buiten Zuidervaart die om welke reden ook niet naar de reguliere kerkdienst op zondag kunnen, zijn welkom. De diensten in Zuidervaart zijn korter en eenvoudiger van opzet dan de zondagmorgen diensten. U bent welkom om 15.30 uur.

Ledenadministratie
Met ingang van 1 november jl. heeft de Protestantse Gemeente de Lichtkring de ledenadministratie geheel in eigen beheer. Contactpersoon hiervoor is Pim Scheffer. U hoeft dus niet meer naar het Gereformeerd of Hervormd Kerkelijk bureau voor het doorgeven van adreswijzigingen of andere veranderingen in uw persoonlijke situatie, maar kunt bij Pim terecht op het e-mail adres ledenadministratie@pkn-lichtkring.nl. Pim is telefonisch bereikbaar op nummer (0172) 425867.

Aangenaam Kennismaken
In januari start de cursus Aangenaam Kennismaken, ABC van het christelijk geloof. De cursus bestaat uit zeven avonden. We beginnen woensdagavond 14 januari.
Meer weten? Mail, bel of schiet me even aan na de kerkdienst.

Meer zichtbaar
De gemiddelde voorbijganger aan den Amerikalaan blijkt niet te weten dat dat gebouw halverwege een kerk is. Daar is nu iets aan gedaan.
Op de gevel, aan de straatkant, hangt nu een fikse agbeelding van het logo van de PKN. Naast dat logo staat nu: Lichtkring. En eronder: Protestantse Kerk.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.