Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 1 mei 2014 13:22 door Redactie Lichtkring

Pasen 2014
We kunnen terugkijken op een goede Stille Week. Goed bezochte diensten met meer bezoekers dan voorgaande jaren. Het gelegenheidskoor dat geweldige bijdrages leverde en dat gemeenteleden tot mee-zingen bracht. Mixed Voices, de jongerenband, de organisten, de pianisten: wat blijkt er veel talent te zijn in de gemeente en wat is het fijn als zoveel musicerende en zingende gemeenteleden samen zijn. De blijde boodschap klonk en klinkt!

Felicitaties
Ook vanaf deze plek feliciteren wij van harte ons gemeentelid Tineke de Jong. Zij is benoemd tot Kerkelijk Werker van de Gereformeerde Kerk in Nieuwkoop. Vorig jaar behaalde zij haar diploma HBO Theologie en nu gaat zij op 1 juni aanstaande in een deeltijdfunctie als pastor haar taak beginnen.

Schilderijen tentoonstelling
Ds. Corja Menken exposeert van 4 mei tot 8 juni in de Lichtkring de schilderijen die zij maakte over het Bijbelboek Ruth. Op 4, 11 en 18 mei staan de Bijbelverhalen over deze Moabitische vrouw centraal in de vieringen. De tentoonstelling wordt op 4 mei geopend tijdens een dienst waarin de predikant uit Zeist zelf voorgaat. De wijkpredikanten ds. Ronelle Sonnenberg en ds. Kees van Stralen leiden de diensten op resp. 11 en 18 mei, die om 9.30 uur beginnen.
De 13 schilderijen zijn zowel op de zondagen na de kerkdienst te bekijken als tijdens de inloop op de dinsdagavonden, vanaf 20.15 uur, na de stiltevieringen. Wie op een ander tijdstip de kunstwerken wil zien of met een groep wil komen, kan hiervoor contact opnemen met ondergetekende.

In de voetsporen van Paulus en Johannes
Woensdag 7 mei stappen we met een groep predikanten en partners in het vliegtuig naar Zuid-West Turkije voor een oriëntatiereis, die ‘in de voetsporen van Paulus en Johannes’ wordt genoemd. We bezoeken een aantal uit de Bijbel bekende plaatsen. Woensdag 14 mei komen we weer terug. Naar aanleiding van onze bevindingen besluiten we of er in 2015 een gemeentereis georganiseerd kan worden.
Vanwege deze reis ben ik even afwezig. In voorkomende gevallen kunt u contact opnemen met uw wijkouderling of ds. Ronelle Sonnenberg.

vriendelijke groet,
ds. Kees van Stralen