Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 18 feb. 2015 04:45 door Redactie Lichtkring
De tijd voor Pasen

De veertigdagentijd betekent hernieuwde aandacht voor bezinning en inkeer. Nu is bezinning niet eenvoudig in de hectiek van alledag, maar wel heilzaam. Hopelijk kunnen we er wat tijd aangeven en om zo stil te staan bij wat het betekent om mens te zijn op deze aarde en wat het betekent om te leven van genade.
De veertigdagentijd wordt (in een andere traditie) ook wel lijdenstijd genoemd. Primair het lijden van Christus krijgt aandacht. Dat is onlosmakelijk verbonden met het lijden van deze wereld. Dat lijden is iets waaraan we niet voorbij kunnen leven, maar waar Christus wel een weg doorheen gaat. De meningen zullen uiteengaan hoe die weg van Christus voor ons betekenis heeft, maar we kunnen er niet om heen dat de Bijbel ons wijst op Zijn weg om te volgen.
In de veertigdagentijd zijn er op dinsdagavond weer avondgebeden onder leiding van beide predikanten. Zoekt u naar een mogelijkheid van verstilling en bezinning, dan zijn deze avondgebeden wellicht iets voor u. De avondgebeden beginnen om 19:30 uur en duren een klein half uur. U bent van harte welkom. Ook is er dit jaar weer een bezinningskalender voor deze tijd beschikbaar, deze vindt u in de Lichtkring.
Voor de Protestantse Vrouwen Organisatie, hoop ik op 10 maart in de Maranathakerk een verdiepingsochtend te leiden over ‘wat te doen in de 40 dagen?’

Vorming en toerusting
10 maart en 24 maart gaan we in het kader van vorming en toerusting aan de slag met het boek ‘De zwijgende God’ (2012) geschreven door Marjo Korpel en Johannes de Moor. Door ons jaarthema ‘Geloven in praktijk, een boodschap om door te geven’, is de vraag naar Gods presentie en handelen al in verschillende groepen op tafel gekomen. Het zwijgen van God is een thema dat binnen en buiten de kerk sterk leeft en veel vragen oproept. Wat doen we met de opmerking dat ‘in bijbelse tijden God ten minste nog van zich liet horen, maar nu niet meer’. Deze twee avonden gaan we ons verdiepen in het onderwerp de zwijgende God.

Diversen
11 maart hoop ik voor te gaan in de biddagdienst. Deze zal plaatsvinden in de Maranathakerk.
15 maart is er een avondmaalsdienst. De schriftlezing is Johannes 6: 1-15.
2 maart is er een wijkontmoeting in wijk 4. U bent van harte welkom. Diezelfde avond is er een instructieavond voor de catecheten, deze wordt door Bram Alblas geleid.

Giften
In week 3 kwam via een pastoraal medewerker een gift van 20 euro binnen voor de wijkkas.
In week 4 een gift van 20 euro en in week 6 een gift van 10 euro voor de wijkkas. Hartelijk dank!

Afwezig
21-28 februari kunt u i.v.m. vakantie voor dringende zaken contact opnemen met ds. Kees van Stralen.

Sjaloom,
Ds. Ronelle Sonnenberg