Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 3 mrt. 2015 09:02 door Redactie Lichtkring
Dank! 
Heel hartelijk dank voor alle felicitaties rond mijn promotie, kaarten, e-mails, gemeenteleden die me 18 februari in Amsterdam kwamen feliciteren. Wat fijn om te ervaren dat er een betrokken gemeente om je heen staat. Van de podiumbon ga ik zeker genieten. Ik kijk met plezier en dankbaarheid op de verdediging terug. Ik hoop dat de jongeren goede plaatsen en momenten vinden om God te loven, te bidden, geloven te leren, te recreëren en samen te zijn en dat mijn onderzoek hieraan een klein steentje kan bijdragen. 

Biddag 11 maart 
Ik hoop in de biddagdienst op 11 maart voor te gaan. De gemeenschappelijke dienst begint om 19.30 uur en is in de Maranathakerk. De schriftlezing is: Jeremia 29: 1-14. 

40 dagentijd 
Zoekt u in deze 40 dagentijd naar een mogelijkheid van verstilling en bezinning, dan zijn de dinsdag-avondgebeden wellicht iets voor u. De avondgebeden beginnen om 19.30 uur en duren een klein half uur. Welkom.
Voor de Protestantse Vrouwen Organisatie, hoop ik op 10 maart in de Maranathakerk een verdiepingsochtend te leiden over ‘wat te doen in de 40 dagen?’ 

Wijkontmoeting 
De wijkontmoeting van Burggooi (wijk 6) wordt gehouden op maandag 16 maart bij Arie Stapper en Astrid van der Neut, Platolaan 43. Je/u kunt je/zich tot donderdag 12 maart opgeven bij Sonja Huisman (T:474802, E: sonja.huisman@hotmail.com) 

De zwijgende God 
10 maart en 24 maart gaan we in het kader van Vorming en Toerusting aan de slag met het boek ‘De zwijgende God’ (2012) van Korpel en De Moor. Aanvang 20.00 uur. Door ons jaarthema ‘geloven in praktijk, een boodschap om door te geven’, is de vraag naar Gods spreken/zwijgen en handelen al in verschillende groepen op tafel gekomen. Het zwijgen van God is een thema dat binnen en buiten de kerk sterk leeft en veel vragen oproept. Wat doen we met de opmerking dat ‘in Bijbelse tijden God ten minste nog van zich liet horen, maar nu niet meer’. 

Hartelijke groet,
Ds. Ronelle Sonnenberg

Comments