Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 17 mrt. 2015 05:50 door Redactie Lichtkring
Komende Stille Week
Het gelegenheidskoor is aan het oefenen voor de bijdrage aan de diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake. Er zullen ook enkele liederen uit the Crucifixion van John Stainer worden gezongen.
Ook voor de andere diensten worden er volop voorbereidingen getroffen.

24 uurs beraad
Van vrijdagmiddag 13 tot zaterdagmiddag 14 maart was de kerkenraad op 24 uurs beraad. In Noordwijkerhout. Dit beraad is mede bedoeld als nadere, persoonlijke kennismaking van de leden van de kerkenraad onderling.
De 24 uur waren gevuld met een vol programma met daarin: "Zingen met Bram (Ablas)", een speeddate, een Emmaüs wandeling (door de duinen naar het strand), rollenspelen, informeel samenzijn, bijbelstudie en bespreking van het onderwerp "bidden". Het was goed. En sommigen hebben zelfs genoten van de in de locatie aanwezige stapelbedden.

Paasgroet
Zoals inmiddels al jaren gebruikelijk, hopen we ook dit jaar weer dat er in Kerk en Zanen een Paasgroet verspreid kan worden. En ook nu weer hopen we dat buurtbewoners iets opmerken van Pasen. En van de Lichtkring.

Advertentie huis aan huisblad
Eveneens gebruikelijk geworden: een pagina grote Paasadvertentie in het Witte Weekblad van de PKN kerken in Alphen aan den Rijn. Ook hier de hoop dat Pasen wordt opgemerkt.

Belijdeniscatechese
De eerste kandidaat heeft zich gemeld. Een aantal wil eerst iets meer weten: belijdenis…wat is dat?
Dan zeg je Ja tegen God, zei iemand vorige week.
Pinksteren staat op het rooster als de zondag waarop belijdenis kan worden gedaan.
Uiteraard betekent deelname aan deze activiteit niet automatisch dat je belijdenis moet doen. Ermee bezig zijn is al van betekenis. Wie meer wil weten – geef even een seintje.

Gemeentereis
Woensdag 25 maart komen de deelnemers van de gemeentereis naar Turkije bijeen. Inclusief reisleiding bestaat de groep uit 26 mensen. Zoals eerder gemeld, begint de reis op 1 mei in Istanbul/Constantinopel en reizen we na drie nachten verder naar het zuiden waar we o.a. Laodicea bezoeken. We eindigen aan de kust, waar we Efeze en Patmos zullen bezoeken.

Hartelijke groeten,
Ds. Kees van Stralen.