Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 24 mrt. 2015 03:43 door Redactie Lichtkring
Komende zondag
Palmzondag lezen we over de intocht in Jeruzalem naar Marcus 11,1-11. Over de andere lezingen moet ik nog even dubben.
De kinderen van de nevendienst zullen weer Palmpaasstokken maken om weg te geven.

Wandelen op weg naar Pasen, van kerk naar kerk
Wandelen als vorm voor bezinning is zo oud als de Bijbel. Denk maar aan de Emmaüsgangers. Het is, gek genoeg, een goede manier om ergens bij stil te staan. Een ideale bezigheid voor de 40-dagentijd dus. Stilstaan en ontdekken wat je beweegt, wat je inspireert.
De avond van Palmpasen, zondag 29 maart, wandelen vanuit de Lichtkring de wijk in.
Onderweg staan we op symbolische plekken stil en lezen een korte tekst. Al wandelend gaan we hierover in gesprek of lopen we stil verder. Stap voor stap bezinnen we ons op het leven richting Pasen.
De wandeling gaat naar de Bonifatiuskerk. Daar lopen we, vanaf 20.00 uur, langs de daar aanwezige Kruiswegstaties. Pastoor Ruud Visser zal ons vertellen hoe de staties zijn ontstaan, wat de betekenis ervan is en waarom ze nog steeds in ere worden gehouden. We lopen er langs en staan dan bij elke statie stil en luisteren naar de bijbehorende aanroepingen.
Start wandeling vanuit de Lichtkring om 19.15 uur. Start wandeling langs de Kruiswegstaties Bonifaciuskerk 20.00 uur.

Paasgroet
Zesduizend zijn het er. Paasgroeten 2015 van de Lichtkring. Afgelopen zondag zijn ze door de kerkgangers meegenomen om te worden verspreid. Het is een Opgewekte Paasgroet geworden.

Komende Stille Week
Het klinkt echt heel mooi: liederen uit The Crucifixion van John Stainer. Het gelegenheidskoor zal aan de diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake een bijdrage leveren. Als zingen twee keer bidden is (Augustinus), zullen we bijzondere gebeden uitzingen.
Ook de overige diensten zoals het Paasevent zaterdagavond laat en de Paasmorgen worden weer net anders dan anders.
We zien er naar uit!

Advertentie huis aan huisblad
Als het goed is gegaan, heefty u het al kunnen zien: de pagina grote Paasadvertentie in Witte Weekblad van de PKN kerken in Alphen aan den Rijn. Pasen wordt opgemerkt.

Hartelijke groeten,
Ds. Kees van Stralen