Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 28 apr. 2015 12:48 door Redactie Lichtkring
Op weg naar Pinksteren
We vieren met Pinksteren de gave van de Geest en daar hoort een gloedvolle kleur rood bij. Mensen komen in vuur en vlam te staan. In de Stiltenis van de Lichtkring hangt een schilderij van Corja Bekius, een Pinksterraam. De kleuren en de mensfiguren leiden onmiskenbaar naar Pinksteren. Het is haar verbeelding van Handelingen 2, de gave van de Geest.
Het schilderij zal tot na Pinksteren in de kerk te bezichtigen zijn.

Collectanten
Ook de Lichtkring kent collectanten. Dat zijn sinds jaar en dag bewoners van de Dukdalf of de Uitkijk, verstandelijk beperkten. We noemen deze groep ook wel de schaduwkerkenraad, omdat ze op zondag vlakbij de kerkenraad zitten.
Onlangs namen we afscheid van Truus als collectant. Ze heeft het 16 jaar gedaan. Het lopen werd haar te zwaar.. Truus hield thuis in een schriftje bij wie er wanneer collecteerde. Gelukkig kan zij wel de kerkdiensten blijven bijwonen.

De dienst voor arbeidsbemiddeling…
In mijn meditatie van vorige week werd een aantal vacatures gemeld. Juist nu, net na Pasen, wordt dringend gevraagd om b.v. deurwaarders, die alle oorlogstuigen in beslag nemen, badmeesters, die mensen boven water halen, tolken, die ons vreemdelingen leren verstaan en slopers die hinderlijke muren afbreken. Maar ook Christenen die
die daadwerkelijk bewijzen dat Christus niet dood is, maar leeft.
Ik heb gevraagd of mensen de lijst wilden aanvullen. Daar heb ik reacties op gekregen.
Ook gevraagd: Schilders, om kleur aan 't leven te geven. Brandweerlieden, om brandhaarden in de wereld te blussen. Vertegenwoordigers, om het woord van God aan de man te brengen. Ministers, die de maatschappij DIENEN. Audiciens, die ervoor zorgen dat wij Gods woord goed verstaan. Meteorologen, die de windvlaag van de Heilige Geest aankondigen. Meer handen voor troost en bemoediging. Meer schouders en warme handen.
De vacaturebank blijft geopend.

Gemeentereis
Vrijdag 1 mei vertrekken we met de groep vanaf Schiphol naar Turkije. Drie nachten Istanbul/Constantinopel, drie nachten niet ver van Laodicea en drie nachten aan de kust vanwaar we o.a. Patmos en Efeze zullen bezoeken.
We hopen, net als twee jaar geleden met de gemeentereis naar Israël en de Palestijnse gebieden, u via de website van de Lichtkring op de hoogte te houden en foto’s te kunnen doorsturen.

Hartelijke groeten,
ds. Kees van Stralen.