Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 mei 2015 09:24 door Redactie Lichtkring
Gefeliciteerd 

We feliciteren van harte ons gemeentelid Tineke de Jong met haar benoeming tot protestants pastor in verpleeghuis Oudshoorn. Zij is daar werkzaam met de R.K. collega George Brink. Tineke blijft tevens parttime actief in de Gereformeerde kerk in Nieuwkoop. 

Rietveld: nieuwe buren 
Nog even en het grote huis recht tegenover de Lichtkring zal worden geopend: Rietveld.
Er is plaats voor 155 mensen met dementie. In eerste instantie zullen de mensen met dementie die nu in Zuidervaart, St. Joseph of Rijnzate wonen, naar deze nieuwe locatie verhuizen. Wat dat betreft zal er een aantal gemeenteleden nieuwe buur van de Lichtkring worden.
We zijn erg benieuwd hoe de geestelijke zorg in personele zin wordt ingevuld in Rietveld. In Oudshoorn werken er twee (parttime) pastores: Tineke de Jong en George Brink. Wie zullen dat in Rietveld zijn? 

Platvorm Samenleving en Religie 
Al enkele jaren bestaat dit platvorm. Komt twee à drie keer per jaar bijeen. De samenroeper is de gemeente Alphen aan den Rijn. Uitgenodigd worden predikanten, voorgangers, leiders van religieuze instellingen zoals kerken en moskeeën.
De laatste jaren was Martien Paats voorzitter van dit platvorm. Zijn taak is nu overgenomen door de nieuwe burgemeester, mevr. Liesbeth Spies.
We spreken over tal van zaken zoals de overgang van zorgtaken van de landelijke – naar de plaatselijke overheid, de WMO en alle veranderingen sindsdien. Het rampenplan van Alphen aan den Rijn – zeker na dat vreselijke schietincident bij de Ridderhof – en de plek van de kerken/religieuze groeperingen daarbij. Om het van ons uit deftig te zeggen: kerk en staat ontmoeten elkaar op plaatselijk niveau. En dat is goed.  

Hartelijke groeten,
ds. Kees van Stralen

Comments