Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 12 mei 2015 10:09 door Redactie Lichtkring
Gemeentereis
We kunnen terug zien op een heel geslaagde gemeentereis. Iedereen is gezond en wel teruggekeerd van een boeiende reis met een vol programma.  
We waren drie nachten in Istanbul/Constantinopel waar we vele restanten van het vroege christendom vonden, zoals de Haghia Eirere kerk (heilig en vrede). We liepen langs de plekken waar belangrijke concilies zijn gehouden, zoals het tweede concilie van Constantinopel waar een update werd vastgesteld van de geloofsbelijdenis van Nicea. 
De Chorakerk was een groot kijkspel van mozaïeken en muurschilderingen van Bijbelse taferelen, de jeugd van Jezus en het leven van Maria.   
We zijn met de boot over de Bosporus gevaren om de stad van verschillende kanten te zien. Een levendige, grote stad met bijna net zoveel inwoners als Nederland heeft.
We waren drie dagen bij Hierapolis/Pamukkale en Laodicea. De betekenis van warm, koud en lauw werd ons veel duidelijker door de warmwaterbron van Hierapolis/Pamukkale te bezoeken. Water met een constante temperatuur van 35 graden koelt, als het uit de bron komt, af en wordt lauw. Heeft geen medicinale werking meer. En is in de lauwheid niet  verfrissend. De brief van Johannes aan de gemeente van Laodicea kwam hier tot leven. We waren drie nachten aan de kust en bezochten Efeze.
We stelden ons voor waar Paulus had gelopen en waar Demetrius was in en bij dat grote theater van Efeze. We gingen naar het huisje van Maria, waar zij gewoond zou hebben. Het is een bedevaartsoord. De basiliek van Johannes is er niet ver vandaan. We bleken op de naamdag van Johannes er te zijn. Er was een dienst gaande bij het graf van Johannes, waar de patriarch van Constantinopel voorging. We herkenden een aantal gebruiken toen er eucharistie werd gevierd. 
Met de boot gingen we in alle vroegte naar Patmos en bezochten de grot waar Johannes zijn visioenen kreeg. 
Dagelijks hebben we een tekst met foto’s naar de redactie van de site van de Lichtkring gestuurd zodat de thuisblijvers konden zien waar we waren en wat we zoals deden.
Op verschillende momenten zal er de komende tijd van de reis worden verteld. En is zijn bijna teveel foto’s om te laten zien…

Welkom
Hartelijk welkom in Alphen aan den Rijn voor collega ds. Jasper de Koning. Een fijne en  gezegende tijd gewenst voor de gemeente van de Sionskerk met hun nieuwe predikant.

Seniorengroep
Woensdag 20 mei komt de Seniorengroep weer bijeen in de Lichtkring. Aanvang 10.00 u.
Het voornemen is om over de gemeentereis te vertellen en foto’s te laten zien.

Belijdenis
Op Pinkstermorgen hoopt Patricia Sprey belijdenis van haar geloof af te leggen. Ze ziet er naar uit, net als de deelnemers van de Emmausgroep die haar willen ondersteunen in haar keuze.
We zijn dankbaar dat Patricia vol overtuiging tot deze keuze is gekomen. 
 
Hartelijke groeten, 
ds. Kees van Stralen.
Comments