Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 19 mei 2015 10:59 door Redactie Lichtkring
Pinksteren
De lezing zal komende zondag zijn uit Handelingen 2. Patricia Sprey zal belijdenis van haar geloof afleggen. Ze ziet er naar uit, net als de deelnemers van de Emmausgroep die haar ook letterlijk willen ondersteunen in haar keuze. 
Pinksteren is de verjaardag van de kerk wereldwijd. Ook in Kerk en Zanen. Het is dan 24 jaar geleden dat de eerste 40 bewoners van de toen splinternieuwe wijk bijeenkwamen in de kantine van een bedrijf aan de rand van de wijk. Het is 9 jaar geleden dat de Lichtkring werd geopend. Volgend jaar zijn de getallen pas echt rond. Dat wordt reden voor extra aandacht! 

Examen  of overgang
Het is werken en opletten geblazen. Alle jongeren die deze tijd volop in de examens zitten of aan de slag zijn voor de overgang naar de volgende klas: veel rust en wijsheid gewenst. Dat geldt zeker ook als je voor de keuze staat: welke studie sluit aan? Of welk werkplek is er mogelijk?

Rietveld: nieuwe buren
We hebben in de krant gelezen dat er eind mei een open dag is in het grote, nieuwe huis recht tegenover de Lichtkring: Rietveld. Er is plaats voor 155 mensen met dementie. Het is bekend dat er grote groep mensen met dementie die nu in Zuidervaart, St. Joseph of Rijnzate wonen, naar deze nieuwe locatie zal verhuizen. Daar zijn ook veel leden van de Lichtkring, de Adventskerk of de Maranathakerk bij. Een enerverende gebeurtenis.
Fijn dat er een nieuwe, eigentijdse voorziening komt voor de groeiende groep van mensen met een dementie. We zijn erg benieuwd hoe de geestelijke zorg in personele zin wordt ingevuld in Rietveld. De kwaliteitswet zorginstellingen stelt immers dat in een instelling als Rietveld geestelijke verzorging beschikbaar dient te zijn die zoveel mogelijk aansluit bij de godsdienst of levensovertuiging van de bewoner. In verpleeghuis Oudshoorn werken er twee (parttime) pastores: Tineke de Jong en George Brink. Wie zal of zullen dat in Rietveld zijn? 

Vorming en Toerusting nieuwe seizoen
We zijn volop bezig met de invulling van de activiteiten voor het nieuwe seizoen. Het zal weer een handig boekje worden met een A4 als kalender erin. Handig om snel even op te zoeken wanneer ook alweer die ene activiteit was die zo aardig lijkt. Zo’n A4 die met een koelkast magneet zo makkelijk ergens zichtbaar kan worden opgehangen.  

Goede Pinksteren gewenst! 
ds. Kees van Stralen.

Comments