Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 7 sep. 2015 11:02 door Redactie Lichtkring
Na een heerlijke zomer, heb ik de draad weer opgepakt. Toegerust met nieuwe energie. Dat we een actieve gemeente hebben ervaar ik altijd sterk in deze tijd van het jaar. Wat gebeurt er veel. Ik hoop en bid dat komend seizoen voor de gemeente een nieuw seizoen is vol ontmoeting en verdieping. Met ruimte om te groeien in geloof en om anderen te inspireren. Een seizoen waar de lof aan onze God volop klinkt.

Catechese
De catecheses gaan in september weer van start. We zijn blij dat het catechetenteam weer voltallig is. De onderbouw gaat aan de slag met het Onze Vader. De bovenbouw buigt zich over vragen als ‘bestaat God?’, ‘Hoe kun je God ontmoeten’, ‘hoe zit het met God en geweld’.

Ook al het kringwerk start weer. Over nieuwe kringen kunt u elders in dit wijkbericht lezen. Hier noem ik de interculturele bijbelleeskring waarmee we op 4 oktober starten. Dit is een kring voor 18-25 jarigen die zich verbindt met een kring in Libanon. Mocht je belangstelling hebben dan kun je dit laten weten aan Ruth Schreuders: ruth.rijswijk@12move.nl.

Diensten
Startzondag

De startzondag is op 20 september. De jongerenband speelt in deze dienst mee. De lezing is uit Handelingen. Tijdens deze dienst leggen één of twee pastoraal medewerkers de belofte van geheimhouding af, evenals de nieuwe stagiair. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting tijdens een sport en spel programma en een lunch. Meer informatie hierover vindt u elders in dit wijkbericht.

Openbaring
N.a.v. de prekenserie over Openbaring kreeg ik soms de vraag of de preken nog eens na te lezen zijn. De dichte en complexe teksten uit Openbaring leverden gevulde preken op. De vraag om het nog eens na te kunnen lezen heeft geleid tot de bundeling van de vier preken in een digitaal boekje.

U kunt dit boekje opvragen bij Christien Kooij: Christienkooij@gmail.com

In week 28 kwam er via Sjoukje van Zuylen een gift van 20 euro binnen. Zelf kreeg ik in week 35 een gift voor het kinderwerk in Libanon.

sjaloom, ds. Ronelle Sonnenberg
Comments