Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 15 sep. 2015 07:26 door Redactie Lichtkring   [ 15 sep. 2015 07:27 bijgewerkt ]
Startzondag

Zondag is het dan zover. Allerlei activiteiten bij de start van het nieuwe seizoen.
Met het wijkbericht van september is het boekje met het overzicht van Vorming en Toerustingsactiviteiten verspreid. En ik merk dat veel gemeenteleden dat al aan het bestuderen zijn.
Er is een breed spectrum aan activiteiten, waaronder ook een aantal nieuwe initiatieven. Zo zullen er verschillende euwe groepen starten zoals een mannengroep, en een groep 40’ers en 50’ers. Deze groepen gaan zich vooral met Paulus bezig houden, zoals we hem in Handelingen tegenkomen. Handelingen is het boek waarin het evangelie de wereld overgaat. Een boodschap wordt doorgegeven, over grenzen heen.
Er zal tevens een groep komen die zich bezighoudt met vragen van geloof, ziekte en gezondheid. Uit de pastorale praktijk weten we dat er vraag naar deze activiteit is.
Spannend wordt het hoe de jongerengroep Intercultureel Bijbellezen zich zal ontwikkelen. Zij verbinden zich met jongeren in Beiroet.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de predikanten.

Jij bent natuurlijk ook tegen…
Niet lang geleden werd ik door een kennis in mijn schoonfamilie aangesproken. O ja, jij bent dominee. Dan ben jij natuurlijk ook erg bezig de moslims te bestrijden.
Die kennis kende ik niet zo goed, dus vroeg ik eerst maar eens door.
En we raakten aan de praat.
Ik moest eraan denken toen ik afgelopen week bondskanselier Merkel op de TV zag. Zij kreeg de vraag of ze niet weet dat er angst is. Angst ook voor een verdere islamisering?
Merkel zei toen dat angst een slechte raadgever is. En waarom vrees voor een andere religie? Wie bang is voor de islam moet maar gewoon weer eens een kerkbank inschuiven. Of de Bijbel lezen. We hebben toch de vrijheid ons eigen geloof te belijden?
Ga in dialoog met moslims, zei ze.
Wat een verrassende reactie!
Het bracht mij Obama in herinnering toen hij bij de herdenking van de slachtoffers van de schietpartij in Charleston Amazing Grace zong.
Het gesprek met die kennis in mijn schoonfamilie ging verder. Als hij iets wilde bestrijden, wat was dat dan precies? En waarom? Van waaruit? Inderdaad, ik ben dominee, wat was zijn eigen betrokkenheid bij kerk of buurt of een ander verband?
Het werd een gesprek dat zeker niet in een kwartiertje was afgelopen…
Schuif weer eens een kerkbank in. Durf weer eens christen te zijn en dit te belijden. Sla de Bijbel weer eens open, dat grote Boek dat het nodige te zeggen heeft over vreemdelingen en over gastvrijheid.
Angela is afgeleid van engel. Bode. Bij haar uitspraken van vorige week is duidelijk van Wie zij de bode is.

Avondwake
In 2014 kwamen 3279 bootvluchtelingen om het leven. Tot nu toe in 2015 meer dan 2500. Vanwege al die omgekomen vluchtelingen zal er komende vrijdag, 18 september, een Avondwake zijn in de Bonifaciuskerk aan de Paradijslaan. Aanvang 19.00 uur.
Bij deze wake zullen aanwezig zijn: de burgemeester, een imam, een pastoor en een dominee. Namens alle voorgangers zal ds. Peter Smilde het woord voeren.
Aansluitend op de Avondwake is er een ‘lichtprocessie’ vanaf de Bonifaciuskerk naar het Rijnplein. Vrijdagavond 19.00 uur in de Bonifaciuskerk.

Avondgebed
Dinsdag 22 september is de eerste Avondgebed bijeenkomst van het nieuwe seizoen. Het wekelijks Avondgebed start om 19.30 u.

Seniorengroep
Woensdag 23 september komt de Seniorengroep weer bij elkaar. We beginnen om 10.00 uur. Wilt u meedoen? Kom gewoon eens kijken!
De senioren die het afgelopen seizoen meededen, hebben een uitnodiging in de bus met alle data voor dit seizoen.

Taizéviering in de Lichtkring
Zondag 27 september is er weer een Taizéviering in de Lichtkring. Aanvang 18.30 uur. Vanaf 17.15 uur inzingen.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.