Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 22 sep. 2015 05:40 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/Kees%20van%20Stralen%20150x150.jpg
Komende zondag
Voor de morgendienst staat op het rooster Numeri 11, 24-29 en Marcus 9, 38-50. Ik weet bij het schrijven van deze kopij nog niet zeker of ik deze teksten zal volgen. 
We mogen het Heilig Avondmaal vieren.
Om 18.30 uur begint de Taizéviering. We hebben met de Taizécommissie weer goed zingbare en passende liederen uitgezocht. 


Avondwake 
Om de verdronken vluchtelingen en asielzoekers te gedenken, was vrijdagavond 18 september een indrukwekkende Avondwake in de Bonifaciuskerk. Aansluitend trok een stoet van zo’n 200 mensen naar her Rijnplein. Daar werden lichtjes in de vorm van een hart bij elkaar gezet.
Deze week zal er bestuurlijke en politieke besluitvorming m.b.t. de mogelijke opvang van vluchtelingen in Alphen aan den Rijn plaatsvinden. Als er een opvanglocatie komt, zal er ook van kerkmensen het een en ander worden gevraagd. 

Pastoraat 
Dit najaar wordt er gezocht naar nieuwe mensen om een aantal vacatures te vervullen. Onder andere vacatures bij de pastorale wijkteams. Zou het wat voor u zijn? We willen graag mogelijk belangstellenden bij elkaar brengen om te bespreken wat er op verschillende manieren wordt gedaan aan pastoraat. Aansluitend organiseren we een korte cursus pastoraat. Uiteraard kost meedoen tijd en energie, maar het levert ook bijzondere ontmoetingen en waardevolle gesprekken op. 

Herbouw kerk 
Afgelopen zondagmiddag ging ik naar mijn vorige gemeente om er de heropening van de Ontmoetingskerk in Rijsenhout, Haarlemmermeer, bij te wonen. Ruim twee jaar geleden is deze kerk door brand verwoest en nu kon er een geheel nieuwe kerk worden geopend. Er zijn vele acties gevoerd om deze vernieuwbouw mogelijk te maken. Er staat nu zelfs een heuse kerktoren met klokken. Het getuigt van geloofsmoed om in deze tijd een geheel vernieuwde, herbouwde kerk te bouwen. Een fijn en functioneel gebouw is het geworden. Een hartelijke felicitatie waard, ook vanaf deze plek. 

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen

Comments