Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 29 sep. 2015 09:49 door Redactie Lichtkring   [ 29 sep. 2015 09:52 bijgewerkt ]
Ken je Mij?
Wie ken je dan? Weet jij Mij beter dan ik?
Afgelopen vrijdag werd dit lied, bekend geworden door Trijntje Oosterhuis, gezongen tijdens de huwelijksinzegening van Koen Figee en Laura Laan. Vriendin Marcella Verwoerd zong het en het klonk fantastisch. Het gaat bij dit lied om een bewerking die Huub Oosterhuis maakte van Psalm 139. Toch al een Psalm die er zo toe doet. Een passende tekst bij een huwelijksinzegening…

Collega’s gezocht
Afgelopen zondag liepen drie kerkenraadsleden met een hesje de kerk binnen met achterop de tekst: collega’s gezocht. Het was duidelijk zichtbaar en werd uiteraard goed opgemerkt.
Er wordt gezocht naar nieuwe mensen om een aantal vacatures te vervullen. Onder andere vacatures bij de pastorale wijkteams. Zou het wat voor u zijn? We willen graag mogelijk belangstellenden bij elkaar brengen om te bespreken wat er op verschillende manieren wordt gedaan aan pastoraat. Aansluitend organiseren we een korte cursus pastoraat. Uiteraard kost meedoen tijd en energie, maar het levert ook bijzondere ontmoetingen en waardevolle gesprekken op.

Reünie gemeentereis Turkije
Afgelopen vrijdag was die reünie. Bijna alle deelnemers waren gekomen en er werd veel uitgewisseld aan foto’s en herinneringen. Twee deelnemers hadden een korte film gemaakt van de grote hoeveelheid beelden die tijdens de reis was geschoten. Goed om ook bewegende beelden te zien.

Vorming en Toerusting
Naast de inmiddels bekende en doorgaande groepen zoals b.v. Seniorenkring, Dukdalf, Emmaus, DEF, starten er binnenkort nieuwe gespreksgroepen. Deze zullen in de regel maandelijks bijeenkomen. Het gaat om groepen in een bepaalde wijk, maar ook een mannengroep en een groep 40’ers en 50’ers. Ze gaan zich vooral met Paulus bezig houden, zoals we hem in Handelingen tegenkomen. Handelingen is het boek waarin het evangelie de wereld overgaat. Een boodschap wordt doorgegeven, over grenzen heen.

En er start binnenkort een groep die zich bezighoudt met vragen van geloof, ziekte en gezondheid. Uit de pastorale praktijk weten we dat er vraag naar deze activiteit is.
Elke groep zal een eigen nuance in de aanpak en tempo kennen.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.