Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Bericht van uw wijkpredikant

Geplaatst 27 okt. 2015 03:38 door Redactie Lichtkring
Meeleven 

Er is verdriet en teleurstelling. Omdat een echtgenote langzaam in de schemer van het leven terecht komt. Of ouderdom die voor problemen zorgt en de leefwereld steeds kleiner maakt.
Psychische klachten, die niet uiterlijk zichtbaar zijn, gaan maar niet over en maken het leven soms ondraaglijk. Of de kerk biedt niet wat iemand ervan verwacht. Of ronduit heel naar pestgedrag op het werk.
Er is ook dankbaarheid. De operatie die is gelukt en verbetering oplevert. Een nieuwe baan, ook al is deze tijdelijk. Een kind geboren. Een huwelijksjubileum dat gevierd kan worden.
Leven we, waar mogelijk, in oplettendheid en gebed mee! 

Lichtkring wandelkring 
Elke eerste donderdag van de maand start om 9.15 uur een wandelgroep. Deze wandelingen, van ongeveer vijf kilometer, beginnen en eindigen bij de Lichtkring. Riek van Beusekom is onze gids. Na afloop is er gelegenheid om bij de koffiegroep aan te sluiten voor een kopje koffie of thee. Opgeven is niet nodig. Loopt u mee donderdag 5 november? Uiteraard is iedereen welkom om mee te lopen. Informatie bij: Sonja Huisman, T. 474802, E. sonja.huisman@hotmail.com

Opvang zichtbaar  
Afgelopen zondag meldde zich na de dienst een Pakistaanse meneer die vanwege zijn Christen zijn z’n land was ontvlucht. Hij was met een Nederlands echtpaar naar de Lichtkring gekomen. Hij had zijn eigen Bijbel bij zich en kon zo in eigen taal alle Schriftlezingen volgen. Een aantal woorden klonken hem wel bekend in de oren.
Hij is een van de asielzoekers die sinds kort in het voormalige Detentie Centrum verblijven. Hij noemt het “the camp”.

Kerst 
Met het mooie najaarsweer lijkt het nog zo ver weg: Kerst 2015. Maar a.s. zondag is het echt 1 november. Er wordt druk gewerkt aan de voorbereidingen van de Kerstwandeling. En aan de kerstdiensten. En aan de Kerstgroet en de Kerstadvertentie.

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen.
Comments