Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

De AVG, wat doen we er mee?

Geplaatst 10 apr. 2019 09:33 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/privacy%20150.jpg
Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing.
De AVG regelt de privacy rechten van een ieder in de openbare leefomgeving en legt daarvoor een groot deel van de verantwoordelijkheid neer bij organisaties die daar mee moeten omgaan.

Ook jouw/uw kerk, de protestantse gemeente de Lichtkring, is zo’n organisatie die zorgvuldig moet omgaan met jouw/uw persoonlijke gegevens.
Daarom is afgelopen periode gewerkt aan een privacyverklaring, waarin wordt vermeld en uitgelegd hoe de Lichtkring omgaat met het gebruiken en verwerken van jouw/uw gegevens.
Op de website van de Lichtkring (http://www.pkn-lichtkring.nl/praktisch/privacy-avg ) kan je / kunt u deze verklaring vinden onder het kopje: “Privacy / AVG”.

Later volgt nog een korte werkwijzer, waaraan nu nog hard wordt gewerkt. Hierin zal in het kort te lezen zijn, hoe je praktisch en volgens de afgesproken regels (zoals opgenomen in de privacy verklaring) moet omgaan, bijvoorbeeld als je kopij indient voor “Kerk & Samen

Voor alle zaken die met privacy, de verklaring en de werkwijzer te maken hebben, mag ik, Jan Tol, jouw/uw aanspreekpunt zijn. Jij/u kunt mij bereiken via het e-mailadres avg@pkn-lichtkring.info, of gewoon aanspreken als je/u me tegenkomt in kerk, of waar dan ook.

Comments