De betovering van een grote envelop

Geplaatst 3 nov. 2019 03:16 door Redactie Lichtkring
Al jaren loop ik de enveloppen van Kerkbalans. Ik denk nu al een jaar of twaalf in ‘mijn wijkje’. Mijn wijk is in de loop der jaren wel veranderd. Voorheen had ik nog de enveloppen van de Maranathakerk erbij, maar dat is na de verzelfstandiging van De Lichtkring niet meer aan de orde. Mijn wijk is langgerekter geworden: een groot deel van Gouwsluis tot zelfs Het Rode Dorp. Maar in overleg met de kerkrentmeester Marco van Doorn valt Het Rode Dorp nu in iemands anders wijk. Het streven voor adressen ‘over het spoor’ is max. 10 adressen. Dat is heel goed te doen. Soms loop ik twee wijken. Waarom? Je komt nog eens ergens! Zo wist ik helemaal niet dat boven de Mediamarkt nog een soort binnentuin zit. Erg leuk om te zien en er woonden aardige mensen.

Maar goed, terug naar de betovering van een grote envelop. Wat bedoel ik daar nu mee? Nou, De Lichtkring maakt gebruik van een grote envelop, ook bij het retourneren. Echter, toen ik bij het ophalen vroeg naar de envelop Aktie Kerkbalans, liep de vrouw des huizes naar binnen en kwam aanzetten met een kleine envelop, waarop inderdaad stond “Aktie Kerkbalans”. Hoe kan een grote envelop nu transformeren in een kleine envelop? Tja, er zijn natuurlijk meerdere kerken die de Aktie Kerkbalans houden. En er zijn gezinnen waarbij de gezinsleden aangesloten zijn bij verschillende kerken. Dus dat verklaarde een hoop. Dus de betovering was al gauw voorbij en ik vroeg naar de grote envelop Aktie Kerkbalans.

Lopers gezocht
Ik hoop dat dit verhaal u inspireert om ook te gaan lopen voor de Aktie Kerkbalans. Wij zouden er erg mee geholpen zijn. Stuur een mail naar Marco van Doorn: marco.j.vandoorn@gmail.com of bel 06-51782637 en meld u aan.

Barbara Rijskamp