De nieuwe regels sinds 14-10-2020

Geplaatst 16 okt. 2020 09:54 door Redactie Lichtkring
Beste gemeenteleden,

Zat ook jij /u afgelopen dinsdagavond weer met een zekere spanning op de bank, kijkend naar de persconferentie van onze regering, wat gaat er nu weer gebeuren?

Het is zo logisch dat er strengere regels nodig zijn met een impact die verschillend voor een ieder zal zijn, maar wat is dit soms zo moeilijk. Toch is er bij bijna iedereen het besef: We zullen het met elkaar moeten doen.

Op basis van de nieuwe regels die op 14-10-2020 zijn ingegaan, hoeven wij onze diensten en activiteiten slechts in geringe mate aan te passen.

Tot op heden zijn we al heel zorgvuldig bezig en de eerder afgesproken regels voor onze kerkdiensten en activiteiten passen in de geest en het doel van de nieuwe regels en geven binnen die grenzen toch de mogelijkheid ons gemeenteleven zo goed mogelijk gaande te houden.

Op die wijze kunnen ook wij helpen het virus niet verder de overhand te laten krijgen.

Wat passen we aan:
- Regel is dat iedereen (behalve kinderen t/m 12 jaar) in de kerkelijke ruimtes een mondkapje draagt bij verplaatsingen. Het mag af zodra je bent gaan zitten en het is ieders eigen verantwoording hier op de juiste manier mee om te gaan.
zie bijv. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes
Er wordt nog wel nader onderzocht hoe we hiermee omgaan bij de jeugdactiviteiten tot 18 jaar.
Aan de deelnemers van deze activiteiten zal worden aangegeven hoe hier mee zal worden omgegaan.
- Het buiten zingen kan helaas de komende tijd niet meer, totdat daar op basis van de ontwikkelingen weer ruimte voor ontstaat.
- Voorzangers (max 2) en/of bandleden/musici (max 3) houden minimaal 5 meter afstand van elkaar en van de gemeente (tenzij ze uit 1 gezin komen)
-We vergaderen zo min mogelijk live, of in een groepje van max 6, tenzij we het met elkaar echt noodzakelijk vinden. Hiermee houden we de Lichtkring zoveel mogelijk beschikbaar voor alle activiteiten die nog wel door kunnen gaan.
- Voor rouw- en trouwdiensten volgen we het dan geldende advies van de PKN.

Wat blijft:
- Het aantal aanwezigen bij kerkdiensten blijft dus maximaal 30 mensen plus de mensen die nodig zijn om de kerkdienst en de uitzending daarvan mogelijk te maken.
Daarvoor wordt per zondag 1 wijk uitgenodigd en wordt door de “aanmeldingscommissie” bepaald hoe de selectie wordt gemaakt.
- Andere kerkelijke activiteiten van verschillende doelgroepen kunnen doorgang vinden op de wijze die we al hadden afgesproken. Blijf daarbij altijd het gezonde verstand gebruiken en houd je aan de regels die we daar eerder al met elkaar over hebben afgesproken en die ook te vinden zijn in het gebruiksplan, te vinden op onze website.

Samen met elkaar en gedragen door Zijn Geest krijgen we het virus eronder en houden we onze gemeente van jong tot oud levend en betrokken en kunnen we ook in deze tijd echt gemeente van Christus zijn.
Mocht er toch iets zijn wat je dwars zit, blijf er niet mee lopen, maar neem contact op met iemand van de kerkenraad die je kent, of met onze scriba Hennie van der Ouw ( scriba@pkn-lichtkring.nl ).
En dat kan natuurlijk ook als je leuke ideeën hebt.

Met hartelijke groet,
Jouw/Uw kerkenraad