Doof en kerk

Geplaatst 10 jan. 2018 10:15 door Redactie Lichtkring
Als u doof of slechthorend bent, kan het lastig zijn om in de kerk goed mee te doen. De preek is bijvoorbeeld niet of nauwelijks te volgen. Misschien kan het dovenpastoraat dan voor u van belang zijn. Dit dovenpastoraat wordt in opdracht van de meeste kerken uitgevoerd door regionale interkerkelijke commissies (IC’s).

In het gebied van Rijn en Gouwe is dit de IC Alphen aan den Rijn en omgeving. Naast het organiseren van kerkdiensten heeft zij nog veel andere activiteiten die goed toegankelijk zijn voor doven.

Wilt u meer weten? Vraag dan de informatiefolder aan door een mailtje te sturen naar rvanhemmen@kpnmail.nl . Hier kunt u uiteraard ook andere vragen stellen. Kent u een dove of slechthorende in uw omgeving die u met de kerk in contact wilt laten komen, dan hoort de IC dit graag. Ook op de website www.doofenkerk.nl is veel informatie te vinden, zoals een overzicht van alle kerkdiensten voor dove mensen in heel Nederland, dus ook in de regio van Alphen aan den Rijn.

Namens de IC voor doven Alphen aan de Rijn, Riek van Hemmen.