Expositie Feest van de Geest Groene Hart in de Lichtkring

Geplaatst 2 mei 2018 02:19 door Redactie Lichtkring
Unieke kunstwerken over het thema Levensadem tijdens Hemelvaartsweekend en Pinksteren
Gedurende de komende Hemelvaart- en Pinksterweekenden exposeren ongeveer 30 kunstenaars, waaronder acht kunstenaars van zorginstelling Ipse de Bruggen, hun nieuwe kunstwerk over het thema Levensadem in 16 kerken in het Groene Hart, ook in de Lichtkring. Ze doen dit in het kader van het tweejaarlijkse project ‘Feest van de Geest’. Rond de exposities zijn tal van activiteiten georganiseerd in samenwerking met de kunstenaars zoals workshops, inspirerende wandelingen en vele muziekuitvoeringen.

Het ‘Feest van de Geest’ duurt van donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei en van zaterdag 19 mei t/m maandag 21 mei, uitgezonderd vrijdag 11 mei. De kerkengebouwen zijn tijdens deze lange weekenden dagelijks open van 13 tot 17 uur. Tijdens de openingstijden is in veel kerken een ontmoeting met de kunstenaar mogelijk en wordt regelmatig orgel gespeeld.

Aan de Lichtkring zijn twee kunstenaars gekoppeld. Elly Veelenturg is beeldend kunstenaar en zal haar verbeelding van het thema laten zien en ook Hanneke Leroux laat zich als dichter inspireren door dit thema. Tijdens de Pinksterdienst zal hier ook aandacht voor zijn.

Activiteiten
Samen met de “ Alphense “ kerken hebben wij een fietsroute gemaakt die u langs de Oudshoornse kerk, Goede Herderkerk, de Ontmoetingskerk (in Koudekerk) en de Lichtkring voert. Voor de kinderen is er een kleine speurtocht. Een mooie activiteit voor Hemelvaart/Pinksteren.

Openingsavond Feest van de Geest
Dinsdagavond 8 mei om 20.00 uur wordt het project Feest van de Geest Groene Hart 2018 in de Bonaventurakerk in Woerden geopend. Een kunstenaar van Ipse de Bruggen, musici van TalentXL van het Klooster Woerden en een kunstenaar die exposeert in de Bonaventurakerk werken aan deze opening mee. De feestrede wordt uitgesproken door ds. Paul van Dijk.De toegang voor deze avond is gratis. U bent van harte uitgenodigd.

Kunt u daar niet bij zijn, bezoek dan vooral tijdens de openingsdagen de Lichtkring en andere deelnemende kerken in Alphen en omgeving en geniet mee.

Meer informatie is te vinden op de website: http://www.feestvandegeest-groenehart.nl
of bij coördinator van de lichtkring Sabine van de Bovenkamp (sabine@vandebovenkamp.org)