Expositie "Feest van de Geest Groene Hart" van start

Geplaatst 11 mei 2018 12:03 door Redactie Lichtkring
Woensdag is de kunst in de Lichtkring geïnstalleerd. Het is deels nog in elkaar gezet en de puntjes zijn op de i gezet.

Elly Veelenturf heeft een letterwaterval gemaakt die voor in de kerk hangt. Het is een blikvanger die ook mooi licht vangt. Hierin zijn ook twee dichtregels uit een gedicht van Hanneke Leroux verwerkt. Zo worden de twee kunstenaars en kunstwerken met elkaar verbonden.
Hanneke heeft in de stiltenis een tafel ingericht, met daarop doosjes met teksten er in en een speciaal gedicht voor de Lichtkring. Weer andere gedichten hangen aan de muur (op handgeschept papier)
Alles mag hiervan opgepakt, aangeraakt en bekeken worden. Er ligt ook een vel papier waarop zij heeft uitgeschreven hoe haar kennismaking met de Lichtkring en dit kunstproces is verlopen.

De auto van Elly was vol en aanstaande zaterdag komt zij nog wat meer van haar kunst brengen.
Hemelvaartsdag was de eerste dag en we zijn gestart met zeker 60 bezoekers, een geslaagde dag!
Dat is behoorlijk meer dan in 2016. Veel mensen uit Koudekerk, maar ook gemeenteleden en mensen uit andere kerken in Alphen, maar ook daarbuiten, uit onder meer Gouda.
Aan de tafel in de hal zijn vele kopjes koffie en thee geschonken en gedronken. Er werden ervaringen uitgewisseld over de kunst in de Lichtkring en de kunst die bezoekers in andere kerken hebben gezien. Er werd kennis met elkaar gemaakt en er werden mooie gesprekken gevoerd.
Hanneke (dichter) was er een aantal uren zelf bij en dat werd gewaardeerd. In gesprek met de kunstenaar en horen hoe zij (door gesprek met Kees)  is geïnspireerd. Dat is goed om van haarzelf te horen.
Zij heeft ook een gedicht gemaakt over vluchtelingen. Dat hangt ook in de kerk en daar is het kunstwerk gemaakt door Dani (vluchteling uit Iran) bij gehangen. Zo vormt dit een heel mooi geheel.

De expositie "Feest van de Geest" is verder nog te bekijken op: Zaterdag 12 mei, zondag 13 mei, zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei (tweede pinksterdag). De kerken zijn op die dagen van 13-17 uur open.

De website van het "Feest van de Geest" wordt deze dagen nog steeds bijgewerkt met actuele informatie. Er komen foto’s op van de gemaakte kunst met een toelichting van de kunstenaar, dat geldt niet alleen voor de Lichtkring maar ook voor alle andere deelnemende kerken. http://www.feestvandegeest-groenehart.nl